Anzulović novi selektor Hrvatske?

Podeli:
fiba.basketball

Hrvatski trener Dražen Anzulović će najverovatnije do kraja nedelje naslediti Ivicu Skelina na klupi košarkaške reprezentacije Hrvatske, prenosi „Večernji list“.

Prošlo je više od dva meseca nakon što je Ivici Skelinu uručen otkaz zbog loših rezultata u četiri kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo 2019. godine.

Hrvatska košarkaški savez odlučio je ko će preuzeti selekciju Hrvatske, ali iz Košarkaškog saveza Hrvatske još nema zvanične potvrde.

Ipak, kako „Večernji list“ navodi, ne bi trebalo da bude mnogo problema oko potvrde Stručnog saveta i Upravnog odbora HKS.

Anzulović će prvu akciju kao selektor Hrvatske imati krajem juna i početkom jula, kada će Hrvatska u okviru kvalifikacija za SP odmeriti snage sa Italijom i Rumunijom.

Novi selektor Hrvatske će imati težak zadatak – da nadoknadi Skelinov loš učinak, pošto je u prve četiri kvalifikacione utakmice upisao tri poraza i tek jedan trijumf.

Anzulović je četiri godine bio pomoćnik Jasminu Repeši i jednu Aci Petroviću, a sada će se prvi put naći u glavnoj ulozi na klupi selekcije Hrvatske.