Vujošević vs Gordić: Znam da nije fer, ali…

Reprezentacija 29. jun 201811:17 > 11:21
fiba.basketball

Košarkaši Bosne i Hercegovine u poslednjem prozoru kvalifikacija za plasman u drugu fazu igraju protiv Francuske i Belgije. Izabranici Duška Vujoševića su među 32 najbolje selekcije stigli kroz pretkvalifikacije, a sada imaju izglede da prođu u narednu rundu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Međutim, kao i sve selekcije, Bosna i Hercegovina se suočava sa otkazima i povredima. Selektora Vujoševića je najviše zabolela odluka Nemanje Gordića da se zahvali na pozivu. Sjajni bek, koji je nedavno produžio ugovor sa ekipom Budućnosti, predstavljaće Podgoričane u Barseloni na projektu Evrolige pod nazivom „One team“. Ali to nije razlog, zbog kojeg je odlučio da ne igra za državni tim u mečevima odluke.

Činjenica je da je on dao za reprezentaciju mnogo. Uvek je bio tu. Igrao je i sa slomljenom šakom. Nije bio u timu u pretkvalifikacijama, ali je u prethodnim prozorima dao ogroman doprinos i bio jedan od najzaslužnijih za poziciju u kojoj se trenutno nalazimo i koju niko nije očekivao. Računao sam na njega za duele odluke protiv Francuske i Belgije. Izašli smo mu u susret, dogorili se da se pojavi 19. juna na pripremama. Ali, dobio sam poruku da neće moći da igra. Nemanja mi je napisao da zna da nije fer, ali…“ rekao je Duško Vujošević na pres konferenciji i nastavio:

Moj stav po pitanju reprezentacije je odavno poznat. Po meni svi košarkaši trebaju da budu počastvovani da igraju za svoju državu, iako nisu plaćeni za to. Pre dve godine, Gordić je od čelnika Saveza dobio obećanje da će mu prodična kuća biti renovirana. Napravljen je i predugovor. Od toga nije bilo ništa. Meni je jasno da je Gordić pogođen i da ga boli nepravda. Ali, rekao sam mu, zašto odbijaš poziv ako znaš da nije fer, ti si košarkaš, a ne građevinac„.

U poslednjem prozoru Crna Gora na svom parketu igra protiv Francuske, a gostuje Belgiji. Na tabeli grupe E, Francuska je neprikosnovena sa skorom 4-0, slede Rusija sa Rusija i BiH sa 2-2, a na začelju tabele je Belgija sa skorom 1-3.