Ostojić za SK: Crna Gora ima svetlu budućnost

Reprezentacija 8. jul 201810:11 > 10:15
Podeli:
fiba.basketball

Izabranici Mladena Ostojića, kadeti Crne Gore, ostvarili su sjajan rezultat na Svetskom šampionatu u Argentini. Momci koji su osvojili prvu medalju u istoriji Crne Gore i obezbedili prvi plasman na planetarnu smotru u istoriji, opravdali su očekivanja ljubitelja košarke.

Prvu medalju u istoriji, kadeti su osvojili prošlog leta na Evropskom šampionatu u Podgorici kada su u finalu poraženi od Francuske. Tada su izborili plasman na Svetsko prvenstvo na kojem su stigli do četvrfinala. Želeli su da se umešaju u borbe za medalje, ali je Portoriko bio neprelazna prepreka.

Portoriko je atletski dominantnija ekipa. Borili smo se i dali maksimum na tom meču. Slažem se da smo pomogli rivalu da stigne do pobede jer smo imali mnogo izgubljenih lopti, posle čega smo primili čak 25 poena. Međutim, momcima ne mogu ništa da zamerim, niti to može bilo ko. Ostvarili su ogroman uspeh i pokazali da Crna Gora ima svetlu budućnost“, rekao je Mladen Ostojić za Sport Klub i nastavio:

Ono što je bitno je da se nastavi sa dobrim radom u klubovima, da se ovom suvom blagu koje Crna Gora ima omogući da napreduje i da ponovo bude konkurenrat za osvajanje medalje narednog leta na Evropskom šampionatu za juniore. Poraz od Turske je potpuno očekivan. Nismo imali vremena da se odmorimo. Samo 15 časova posle poraza od Portorika morali smo ponovo na teren. Momci su jedva stajali na nogama. Pokušaćemo da Svetski šampionat završimo pobedom nad Hrvatskom, ali ostvarenim smo više nego zadovoljni jer nema mnogo sfera u kojima Crna Gora može da se pohvali da je osma na planeti, a da pri tome može bolje i više“.

Mladen Ostojić je izrazio nadu da će lepe vesti stizati i sa preostalih takmičenja mlađih selekcija koje su na programu ovog leta. Crna Gora će učestvovati na evropskim šampionata U16, U18 i U20, a prvi će na parket istrčati izabranici Dušana Dubljevića, generacija U20 koju 14. jula očekuje Evropsko prvenstvu u Nemačkoj. 

Crna Gora je u grupi sa Velikom Britanijom, Litvanijom i Turskom. Sve ekipe idu u osmine finala, a grupa u kojoj je Crna Gora u osmini finala ukršta sa grupom u kojoj su Francuska, Hrvatska, Ukrajina i Španija.