Srpkinjama srebro na EP, Španija 'večiti' šampion

Reprezentacija 15. jul 201821:57 > 22:02
Podeli:
fiba.basketball

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije do 20 godina nije uspela da osvoji zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu koje je u nedelju završeno u Šopronu.

Selekcija Španije je u odlučujućem meču bila ubedljiva protiv srpskog tima sa 69:50 i četvrti put uzastopno osvojila kontinentalni trofej, odnosno ukupno osmi put u istoriji.

Rezultatske neizvesnosti nije bilo nijednog trenutka. Srbija je mnogo kvalitetnijem protivniku parirala samo do 7. minuta kada je na semaforu pisalo 9:6.

Ekipa trenera Miloša Pavlovića teško je pronalazila put do koša Španije i u prvom poluvremenu postigla je samo 11 poena, a primila 36.

Ista slika viđena je i u nastavku utakmice, a Španije je u pojedinim momentima imala i više od 30 poena prednosti.

Iris Mbulito je predvodila svoj tim sa 21 poenom i 12 skokova, Marija Dolores Pendande je postigao 16, a Paula Ginzo 14 poena.

U srpskom timu koji je u Šopronu ostvario najbolji rezultat u istoriji Ivana Raca je upisala 14 poena i 8 skokova, dok je Ivana Katanić postigla jedan manje.

Srebrnu medalju osvojile su još: Miloca Bojović, Marija Stojanović, Teodora Turudić, Vladana Vujisić, Mina Đorđević, Tamara Jovančević, Nevena Naumčev, Lara Radulović, Nevena Vučković i Marijana Zukanović.