EP U20: Turska nadigrala Crnu Goru

Reprezentacija 16. jul 201815:36 > 15:37
Podeli:
fiba.basketball

Košarkaši Crne Gore poraženi su od Turske sa 89:60, pa su na kraju grupne faze zauzeli treće mesto i sada čekaju epilog ostalih mečeva kako bi saznali ko će im biti rival u osmini finala.

Crna Gora ukršta sa grupom u kojoj se nalaze Hrvatska, Španija, Ukrajina i Francuska. Izabranici Dušana Dubljevića će ime rivala u osmini finala saznati posle meča Španija – Hrvatska. Francuska je pobedila Ukrajinu sa 66:63. Ako Hrvatska pobedi Španiju, rival Crnoj Gori će biti Francuska. Ako Španija pobedi Hrvatsku, rival Crnoj Gori će biti Hrvatska.

Crnogorci su kao i protiv Litvanije u prvom kolu loše počeli meč. Serijom grešaka, kako u odbrani tako i u napadu, dozvolili su selekciji Turske da za tili čas pobegne na 14:4. Pokušavao je selektor Dušan Dubljević izmenama odbrane i tajm – autima da restartuje ekipu. Nekoliko puta je Crna Gora bila blizu da uhvati priključak, ali je svaki put sevnula trojka Turaka, koji su na odmor otišli sa komfornih 47:32. Selekcija Turske je u prvom poluvremenu osam puta uspela da pogodi za tri poena.

Ljubitelji košarke u Crnoj Gori koji su se nadali da bi mogla da ponovi Litvanije, kada je mlada reprezentacija nadoknadila minus od 20 poena i stigla do šuta za pobedu, ostali su razočarani, jer je Turska u nastavku rutinski održavala stečeni kapital i bez problema privela meč kraju.

Crna Gora: Božović 6, Hajduković 2, Jovićević 3, Paraca 2, Vuk Popović 12, Jokić 4, Kaluđerović 5, Miloš Popović 10, Raspopović, Simonović 8, Starovlah.

Najefikasniji u sastavu Turske bili su Tanisan i Atar sa po 12, odnosno Senel i Hazer sa po 10 poena.

Crna Gora je na Evropski šampionat stigla sa ciljem da obezbedi opstanak u elitnom društvu. Prvu meč loptu imaće u osmini finala. Ostaje jedino da se vidi kakvo lice će pokazati izabranici Dušana Dubljevića koji je protiv Turske u drugom poluvremenu odmarao nosioce igre dok Starovlah zbog lakše povrede nije ni ulazio na teren,.