Kad FIBA kažnjava: Suspendovano 13 igrača, 2 trenera…

Reprezentacija 19. jul 20189:44 > 9:44
Podeli:
Princscreen

Disciplinska komisija FIBA donela je odluku povodom opšte tuče koja je se dogodila između reprezentacija Filipina i Australije na kvalifikacionom meču za Svetsko prvenstvo.

Čak 13 igrača, dvojica trenera i kompletna sudijska ekipa suspendovani su zbog nemilog događaja.

Iz reprezentacije Filipina desetorica igrača je kažnjeno zbog nesportskog ponašanja, dok je Rodžer Pogoj kažnjen i zbog iniciranja tuče. Agilar i Rajt su kažnjeni sa po jednom utakmicom, Romeo, Vilijam, Bleč i Rozario sa po tri, Pogoj, Kruz i Jalalon sa po pet, dok je Abueva najgore prošao pa će propustiti kompletne kvalifikacije.

Kažnjeni su i treneri. Selektor Rejes će propustiti jednu utakmicu i moraće da plari 10 hiljada švajcarskih franaka.Njegov pomoćnik Uičiko suspendovan je na tri utakmice.

Košarkaši savez Filipina moraće i da iskešira 250 hiljada švajcarskih franaka. Naredni meč u kojem bude domaćin, reprezentacija će igrati pred praznim tribinama.

Kod Australijanaca Golding će propustiti jednu utakmicu, Mejker tri, dok je Kikert kažnjen sa pet. Australijski savez će morati da uplati 100 hiljada franaka.

Sudije ovog meča će biti momentalno sklonjene iz programa FIBA i neće deliti pravdu ni na jednoj utakmici narednih godinu dana.

Do velikog incidenta u Manili došlo je u trećoj četvrtini pri rezultatu 79:48 za gostujući ekipu Australije. 

Sve kazne FIBA će proslediti u dobrotvorne svrhe.