Radović za SK: Možemo da igramo sa svima

Reprezentacija 30. jul 201813:44 > 13:46
Podeli:
fiba.basketball

Juniorska reprezentacije Crne Gore ostvarila je dva poraza na startu Evropskog šampionata u Letoniji. Dueli sa Velikom Britanijom i Litvanijom su bili suprotni, a u utorak u 13 časova sledi duel sa Srbijom.

Porazi od Britanije i Litvanije mogu da budu bez posledica jer sve ekipe nastavljaju takmičenje u osmini finala, a primarni cilj Crne Gore je opstanak u elitnom društvu.

“Potpuno ste u pravu. Odigrali smo dve suprotne utakmice. Protiv Britanije smo poraženi jer smo igrali sve suprotno u odnosu na ono što smo se dogovorili i što smo spremali pet dana. U duelu sa Litvanijom, koja je jedan od favorita za osvajanje medalje, igrali smo savršeno sve do same završnici kada smo sa četiri neverovatne greške dozvolili rivalu da minus sedam, pretvori u plus dva. Međutim, upravo je utakmica sa Litvanijom pokazala da možem da igramo i budemo konkurentni svim selekcijama na Evropskom šampionatu”, rekao je selektor Boško Radović i nastavio:

“Sledi duel sa Srbijom koja nije biti ili ne biti, ali je važan. Računica je jasna. Pobeda nas vodi na Finsku u osminu finala, a poraz na Španiju. Ponavljam još jednom, sa igrom iz meča sa Litvanijom, ne računajući seriju neverovatnih grešaka u završnici, možemo da igramo protiv bilo koga i možemo da pobedimo bilo koju selekciju na šampionatu“.

Pobeda nad Srbijom vodi na Finsku, a poraz na Španiju u osmini finala, u meču koji će biti prva meč lopta za Crnu Goru na putu ka cilju, a to je opstanak u elitnom društvu.

“Upravo tako. Meč osmine finala će biti od ogromnog značaja, a bez obzira na ime rivala, uz maksimalno zalaganje, uz borbenost do poslednjih atoma snage verujem da možemo da stignemo do pobede. Trijumf u osmini finala bi bio ogromna psihološka injekcija, cilj bi bio ostvaren, a momci bi u nastavku takmičenja, rasterećeni mogli da budu jako opasni svim rivalima. Verujem da je poraz od Litvanije zaboravljen, ali da igra nije i da ćemo protiv Srbije i u osmini finala uspeti da ponovimo partiju koja nam je donela pobedu nad Litvanijom, ali smo je mi ispustili i predali rivalu u ruke”, naglasio je Boško Radović.

Crna Gora ide na Finsku ako pobedi Srbiju, u suprotnom ide na Španiju. Srbija je sigurno druga, tako da čeka ime rivala u osmini finala, a to će najverovatnije biti selekcija Ukrajine.