U18: Srpkinje ubedljive, Hrvatice i Slovenke poražene

Reprezentacija 5. avg 201820:29 > 20:38
Podeli:
fiba.basketball

U drugom kolu Evropsko prvenstva za košarkašice uzrasta do 18 godina reprezentacija Srbije je pobedila Španiju rezultatom 58:47. Hrvatske košarkašice su u okviru grupe A izgubile od Belgije 67:56. Slovenačke košarkašice su poražene od Letonki 74:41.

Špankinje su protiv Srpkinja solidno otvorile meč i imale su prednost u prvoj četvrtini. Ipak u drugoj Srbija hvata priljkučak da bi u trećoj čak imala i 20 poena razlike. Na kraju je srpska ekipa mirno privela meč kraju. 

Nadežda Nedeljkov je bila najefikasnija u timu sa 13 poena dok je Sofija Olić dodala 12. Maria Pendande je kod Španjkinja imala 12 poena. 

Hrvatska je poražena od Belgije koja je tokom većeg dela meča kontrolisala rezultat. Hrvatice su međutim slomljene u trećem periodu kada su Belgijanke dobile taj deo meča 23:11. 

Emelin Leblon je imala 15 poena kod pobedničke ekipe, a Nika Mul je kod Hrvatske ubacila 12. 

I Hrvatska i Srbija sada imaju po jednu pobedu, a u trećem kolu takmičenja koje se igra u Udinama Srbija u ponedeljak igra sa Češkom, a Hrvatska sa Švedskom. 

Slovenke su imale očajan start protiv ekipe Letonije. One su za celo prvo poluvreme dale samo 10 poena i jasno je bilo da nikako ne mogu da dobiju daleko kvalitetniju ekipu. Slovenke su i u prvom kolu bile ubedljivo poražene od Mađarica a u trećem kolu igraju sa Nemicama.