Pecarski: Ponosan sam na saigrače, bili su hrabri

Reprezentacija 6. avg 201822:01 > 22:02
Podeli:
fiba.basketball

Juniorski reprezentativac Srbije Marko Pecarski rekao je posle osvajanje zlatne medalje na juniorskom Evropskom prvenstvu u Letoniji da je ponosan na svoje saigrače i način na koji su pristupili finalu.

Pecarski je ranije već podigao pehar namenjen šampionu Evrope u juniorskoj konkurenciji, a sada je uspeo da ponovi taj uspeh i sa svojom generacijom.

Neopisiv je osećaj. Sve mi je još čudno. Ova titula mi je još draža. Finale je bilo posebno zanimljivo, do sada nismo igrali u takvoj atmosferi. Nismo podlegli pritisku i obazirali se na publiku. Vodili smo čitav meč. Ponosan sam na moje saigrače jer su bili hrabri. Niko se nije uplašio i igrali smo kao tim“, rekao je Pecarski i dodao:

„Generacija je odlična. Svi su sjajni momci, pre svega. Energija u timu je odlična od prvog dana. Došao sam na pola priprema i odmah sam se osećao kao da sam sa njima od prvog sekunda. Ovo je pretalentovana generacija. Znamo se svi od kada smo bili deca. Kapiramo se“.

Košarkaš Partizana posle Evropskog prvenstva u Rigi ide na zasluženi odmor, a zatim se priključuje klubu na pripremama za predstojeću sezonu.