"Vezaćemo mi čalmu i narednih godina…"

Reprezentacija 7. avg 20181:35 > 1:42
Podeli:
KSS

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije u nedelju je u Rigi odbranila titulu šampiona Evrope, a dan kasnije u Beogradu su ih dočekali rodbina, prijatelji i čelnici KSS.

Igrači rođeni 2000. godine i mlađi u finalu su pobedili domaću selekciju Letonije i četvrti put u istoriji svojoj zemlji doneli trofej u ovoj uzrasnoj kategoriji.

„Treba da budemo ponosni i nastavimo da radimo sa ovim momcima. Oni su pokazali da su budućnost srpske košarke. Igrali smo atipičnu košarku, bili smo najviša ekipa na takmičenju,“ rekao je selektor juniorskog tima Srbije Aleksandar Bućan.  

KSS

Takmičenje u Letoniji obeležio je najbolji igrač prvenstva Marko Pecarski, a mesto u idealnoj postavi obezbedio je i njegov saigrač Filip Petrušev.

Novinari su Bućanu skrenuli pažnju na podatak da su i prošlogodišnji MVP EP za igrače do 18 godina Nikola Mišković i ovogodišnji Pecarski finale igrali sa povezom na glavi.

Vezaćemo mi čalmu i narednih godina, ako je to recept,“ nasmejao se Bućan i nastavio:

KSS

Ali nije… Ljudi iz FIBA su izdvojili mišljenje da su Pecarski i Petrušev bili malo iznad ostalih, ali nije realno da više od dva igrača budu u najboljoj petorci šampionata.“

U utorak će u „kući košarke“ biti održana konferencija za medije u čast zlatnih juniora.

KSS