Vranješ za SK: Pobedili smo Sloveniju, možemo i Tursku

Reprezentacija 5. sep 201816:23 > 16:26
Podeli:
fiba.basketball

Košarkaška reprezentacija Crne Gore polako se kompletira pred nastavak kvalifikacija za Mundobasket, odnosno duele sa Turskom i Ukrajinom, na stratu prvog prozora, drugog, odnosno odlučujućeg kruga kvalifikacija.

  Stigao je Nemanja Vranješ sjajni bek Mornara, a u toku dana očekuje se dolazak momaka iz Budućnosti Filipa Barovića, Nikole Ivanovića i Suada Šehovića. Crna Gora 14. septembra gostuje Turskoj u Ankari, a tri dana kasnije u Nikšiću dočekuje Ukrajinu.

Uoči mečeva koji slede Španija ima 12, Turska i Letonija po 10, Crna Gora i Ukrajina po 9, dok je Slovenija prikupila 8 bodova. Računica je jasna, Crnu Goru i jedna pobeda ostavlja u trci za Mundobasket, ali izabranici Zvezdana Mitrovića žele dve.

Turci su izuzetno opasni. Čekaju nas u kompletnom i izuzetno jakom sastavu koji se priprema već mesec dana za meč protiv nas. Tu svi najbolji igrači sa kojima raspolaže Turske, uz dva Amerikanca Vilbekina i Diksona. Ne idemo naravno u Ankaru sa belom zastavom. Idemo sa ciljem da ostvarimo veliku pobedu. Ako smo slavili protiv Slovenije u Ljubljani, imamo pravo da se nadamo i pobedi protiv Turske u Ankari. Malo vremena imamo da se spremimo i složimo kockice u željeni mozaik, zato će nam kontrolne utakmice protiv Francuske i Grčke u Parizu mnogo značiti”, rekao je Nemanja Vranješ.

Svesni smo da nas jedna pobeda ostavlja u trci za plasman na Svetsko prvenstvo, ali mi želimo dve. Nastojaćemo da iznenadimo Tursku u Ankari, a onda u Nikšiću pred nadam se dupke punom dvoranom opravdamo ulogu favorita protiv Ukrajine”.

Nemanja Vranješ se naravno osvrnuo i na tri poraza koje je aktuelni šampion Crne Gore, Mornar, doživeo na turniru u Francuskoj, protiv Šalona, Asvela i Burža.

“Noge su još teške nakon jakih bazičnih priprema. Stiglo je dosta novih igrača pa je prirodno da nam treba vremena da se uigramo. Siguran sam da će vremenom, kako budemo sticali zajedničko iskustvo, Mornar biti onakav kakav se očekuje i da će ostvariti sjajne rezultate, kao i prošle sezone. Znamo da je teže stići do vrha nego ostati na njemu, ali mi ćemo pokušati da ostanemo na vrhu” rekao je Vranješ.

Trenutno klupske obaveze padaju u drugi plan, a fokus se usmerava na obaveze državnog tima, koji je biti izuzetno jak u mečevima koji slede jer je izvesno da će u njemu biti Derek Nidam i Bojan Dubljević.