Može li Crna Gora na EP bez Jelene Dubljević?

Reprezentacija 6. nov. 201815:14 > 15:15
Podeli:
KSCG

Selektor košarkašica Crne Gore, Roberto Iniges, saopštio je spisak od 14 devojaka na koje računa u mečevima odluke za plasman na Evropsko prvenstvu. Na spisku, zbog obaveza u Kini, nema najbolje košarkašice Jelene Dubljević.

  Odmah se naravno pojavila dilema, da li Crna Gora može da izbori plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta, koju zajedno organizuju Srbija i Letonija bez najbolje košarkašice?

Uoči poslednja dva kola Crna Gora ima identičan skor kao i Slovačka 3-1. Bosna i Hercegovina je ostvarile 2-2, a Island 0-4. Ono što ne ide na ruku Crnoj Gori je veoma nezgodan raspored, s obzirom da će izabranice Roberta Inigesa 17. novembra gostovati Bosni i Hercegovini, a četiri dana kasnije sledi novo gostovanje u Slovačkoj.

Siguran plasman na Evropsko prvenstvo izboriće osam prvoplasiranih selekcija iz kvalifikacionih grupa i šest najbolje drugoplasiranih reprezentacija. Kako sada stvari stoje, Crnoj Gori je neophodna jedna pobeda kako bi obezbedila mesto na šampionatu Evrope.
Biće jako teško stići do cilja bez Jelene Dubljević, jedne od najboljih košarkašica planete, koja je tokom karijere, između ostalog osvojila u WNBA prsten. Podsećanja radi, Jelena Dubljević je zajedno sa selektorom Srbije, Marinom Maljković, posle uspešne sezone u Galatasaraju, donela odluku da karijeru nastavi u kineskom Šangaju.

Pripreme počinju 11. novembra, a na spisku selektora Inigesa se nalaze: Amina Marković, Božica Mujović, Jelena Vučetić, Snežana Aleksić, Marija Leković, Milica Jovanović, Milena Jakšić, Dragana Živković, Jovana Pašić Glori Džonson, Nataša Popović, Bojana Kovačević, Amina Marković, Kristina Raković, Irena Matović.