Iniges: Daćemo sve od sebe za plasman na EP

Reprezentacija 13. nov. 201816:50 > 16:56
Podeli:
KSCG

Košarkašice Crne Gore intenzivno se spremaju i veruju da će uspeti da izbore plasman na Evropsko prvenstvo koje zajedno organizuju Srbija i Letonija, iako u sastavu tima neće biti Jelena Dubljević.

Podsećanja radi, Jelena Dubljević, jedna od najboljih košarkašica planete nije mogla da se odazove pozivu zbog obaveza prema kineskom klubu Šangaj, ali je njen odnos prema dresu sa državnim grbom uvek bio na izuzetno visokom niovu i kristalno je jasno da bi upravo ona bila najsrećnija kada bi Crna Gora uspela da stigne do smotre najboljih selekcija Starog kontinenta.

Put ka šampionatu Evrope neće biti lak. Crna Gora poslednje dve utakmice očekuje sa skorom 3-1. Isti skor je ostvarila Slovačka koja je pobedila u Podgorici sa 73:72, dok Bosna i Hercegovina koju je Crna Gora na svom parketu pobedila sa 76:55, ima skor 2-2. Island je bez šansi za plasman na Evropsko prvenstvo.

Podsećanja radi, pobednici osam grupa će igrati na Evropskom prvenstvu, a društvo će im uz domaćine Srbiju i Sloveniju, praviti i šest najbolje drugoplasiranih reprezentacija iz osam grupa. Crna Gora u subotu gostuje Bosni i Hercegovini, a četiri dana kasnije je očekuje duel sa Slovačkom u Slovačkoj.

Računica je prilično jasna. Naime, jedna pobeda je dovoljna za plasman na Evropsko prvenstvo. Može li Crna Gora do cilja bez Jelene Dubljević?

“Očekujem da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo. Biće teško, igramo dve utakmice u gostima, ali imamo puno vere u sebe i sopstvene kvalitete. Radimo dobro, dobra je i atmosfera. Trenutno razmišljamo samo o duelu koji nas očekuje u Sarajevu. Kada završimo meč protiv Bosne i Hercegovine, možemo da pričamo o duelu sa Slovačkom, a tada će i situacija biti mnogo jasnija kada je reč o plasmanu na Evropsko prvenstvo”, rekao je selektor Roberto Iniges i nastavio:

“Ne znamo još uvek u kom će sastavu biti selekcija Bosne i Hercegovine, a iskreno nisam preterano ni opterećen, niti razmišljam o tome. Fokusirani smo na nas. Znam, kao i sve devojke u timu da neće biti lako, ali daćemo sve od sebe kao i uvek kada je reprezentacija u pitanju. Ponavljam verujem da ćemo izboriti plasman na Evropsko prvenstvo”.

Crna Gora protiv Bosne i Hercegovine igra u Sarajevu u subotu sa početkom u 20 časova i 15 minuta.