Srbija bez još četvorice na Izrael

Reprezentacija 28. nov. 201819:22 > 19:36
Podeli:
fiba.basketball

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević saopštio je u sredu da sa Orlovima na meč protiv Izraela neće putovati Aleksa Radanov, Dejan Kravić, Stefan Pot i Rade Zagorac.

Đorđević je rekao da su sa prvobitnog spiska otpala još četvorica. 

„Neki igrači su došli sa poteškoćama iz klubova, kao Dobrić i Radanov. Za Zagorca znate da ima komplikovanu povredu nosa i neće putovati, kao ni Radanov, Kravić i Pot, koji ima problem stomačnog mišića i vuče ga tri nedelje“, rekao je selektor Srbije. 

Poznato je da za prvi susret u kvalifikacijama u novembru Đorđević neće moći da računa i na Stefana Jovića, Vladimira Lučića i Vasilija Micića, koji imaju obaveze u Evroligi, ali će biti na raspolaganju za meč protiv Grčke u Beogradu. 

Srbija će protiv Izraela igrati u petak od 13,00, dok će u ponedeljak u dvorani „Aleksandar Nikolić“ od 20,15 dočekati Grke. 

„Izrael je veoma pokretljiva ekipa, atletski spremna, imaju pokretljive četvorke i petice, ne toliko dobro iskristalisane sa dobrim šutem sa poludistance spoljnih igrača. Imaju 20 igrača na spisku, spremamo se individualno za svakog od njih. Sistem je ono što znamo i što smo spremili“, naglasio je Đorđević. 

Srbija u grupi L kvalifikacija za SP ima skor 5-3 na trećem mestu na tabeli, iza Grčke i Nemačke, koje su se već kvalifikovale na planetarnu smotru. Orlovi imaju 13 bodova, Izrael i Grčka po 11, a Estonija deset.