Đorđević: Bogdan, Jokić, Milutinov budući lideri

Reprezentacija 16. dec 201816:48 > 16:50
fiba.basketball

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je u intervjuu za košarkaški magazin "Trener" da "orlovi" na Evropskom prvenstvu 2021. godine mogu da se izbore za najsjajnije odličje.

„Ova generacija je dužna sebi da se bori za najsjajniju medalju. To može da uradi na Evropskom prvenstvu, ali i na Olimpijskim igrama 2020.Naravno, i na Svetskom prvenstvu u Kini 2019, ako se plasiramo, treba daidemo na medalju“, rekao je Đorđević, a zatim nastavio o budućim liderima reprezentacije Srbije:

„Od te 2022. Bogdanović bi mogao da bude jedan od lidera reprezentacije, uz Milutinova, Nedovića i Jokića. Oni će morati da nastave sa mlađima i da ih kao iskusniji uključe da mogu da iznesu sledeći ciklus od otprilike četiri, pet godina“.

FIBA „prozori“ su pokazali da selekcija Srbije ima mnogo mladih igrača, pred kojima je tek dokazivanje i napredak.

Dolaze neki igrači koje čekamo poput Pena, Todorovića i svih onih mladih koji su se pojavljivali do sada sa nama. Kroz naš sistem je do sada planski prošlo 40 igrača. Sada smo za kvalifikacije pozvali jednog igrača, kako bi ušao u sistem. To je Uroš Luković. Ne zaboravljam generaciju U20 – Gudurić, Rebić, Jaramaz. Od njih može svašta da se izvuče. Tu je Pecarski, prošle godine je bio u Bajernu i ja sam insistirao da dođe ovde da bi napredovao atletski, pre svega„, objasnio je Đorđević.