Ćalić za SK: Granitna odbrana vodi u finale

Reprezentacija 13. feb. 201914:15 > 14:16
Podeli:
KK Sutjeska/MM studio NIkšić

Najprijatnije iznenađenje sezone ekipa Sutjeska iz Nikšića, koja je jedina od osamostaljivanja Crne Gore uspela pored Budućnosti da osvoji trofej u Kupu, rasterećeno i odlučno čeka finalni turnir.

Izabranici Zorana Glomazića su u dosadašnjem delu sezone premašili sva očekivanja. Bez stranaca u timu, sa najmlađom ekipom, uspeli su da na tri kola pre kraja ostanu u trci za polufinale ABA 2 lige, sa veoma dobrim izgledima da i stignu do njega. Izborili su plasman na finalni turnir Kupa, sigurnim koracima idu ka Superligi, imaju sjajni juniorski sastav koji će se u Crnoj Gori sa ekipom Budućnosti boriti za titulu.

Nikšićani se spremaju za okršaj u polufinalu, za okršaj sa Lovćenom, a cilj je naravno plasman u finale. Ono na čemu navijači Sutjeske uz kvalitet i pozitivnu energiju koju imaju izabranici Zorana Glomazića, mogu da baziraju optimizam, jeste činjenica da je u sastavu Sutjeske Marko Ćalić.

Iskusni bek je prošle sezone osvojio titulu sa Mornarom, a letos je odlučio da se vrati u Nikšić i bude deo projekta – stvaranje jake Sutjeske. Marko Ćalić je u proteklih šest godina, šest puta igrao u finalu Kupa. Dva puta sa Sutjeskom, jednom sa Zetom i tri puta sa Mornarom.

Na finalnom turniru Kupa koji je 2013. godine organizovan u Tivtu, Sutjeska je pobedila Budućnost u velikom finalu, napravila ogromno iznenađenje, a MVP turnira je bio Marko Ćalić.

„Da li sam stvarno talija ekipama čije boje branim? Videćemo brzo. Ja se nadam da jesam“, našalio se na početku razgovora za Sport Klub Marko Ćalić, a zatim nastavio:

„Očekuje nas jako težak rival u polufinalu. Četiri puta smo tokom sezone igrali protiv Lovćena. Dva puta su slavili Cetinjani, dva puta smo se radovali mi. Ono što nam daje za pravo da se nadamo plasmanu u finale je činjenica da smo u utakmicama koje su bile biti ili ne biti, govorim o mečevima u ABA 2 ligi, bili bolji od Lovćena. Znamo šta je potrebno da uradimo kako bi smo stigli do pobede. Odbrana mora da bude granitna, samo jakom odbranom možemo da stignemo do finala. Iz jake odbrane, doći će i dobra igra u napadu gde imamo mnogo potencijala. Odbrana je ključ uspeha, svesni smo toga svi u timu“.

Utakmica između Sutjeske i Lovćena igra se u petak sa početkom u 17 časova u dvorani „Morača“. U 20 časova na parket će istrčati košarkaški Budućnosti koji brane trofej i košarkaški Mornara, aktuelni šampioni države.

U sastavu tima, svaka ekipa će moći da ima samo tri stranca. Sutjeska tih problema nema, jer ima daleko najmlađu ekipu na finalnom turniru, daleko najmlađu ekipu u ABA 2 ligi, a Draško Knežević je jedini stranac, mada je u međuvremenu i on počeo da diše kao Nikšićanin.