Kirilenko: Naša labudova pesma u Kini

Reprezentacija 30. apr 201911:29 > 11:30
Podeli:
Getty Images, Mike Pont

Predsednik Košarkaškog saveza Rusije Andrej Kirilenko veruje u dobar rezultat na Svetskom prvenstvu u Kini, koje je na programu od 31. avgusta do 15. septembra.

Zbornaja komanda organizovaće trening kamp za rezervne igrače pre nego što se oni koji su u prvom planu okupe 20. juna.

“Biće to koristan trening da okupimo potencijalne kandidate za nacionalni tim – momci koji će narednih godina biti kičma reprezentacije upoznaće se sa zahtevima selektora Sergeja Bazareviča i imaće priliku da osete atmosferu u timu“, kaže Kirilenko i dodaje:

“Ako neko od njih dokaže da je vredan mesta u timu za SP, nastaviće da radi sa ekipom i dobiće šansu da ide u Kinu. Dajemo šansu velikom broju igrača da se dokažu“.

Povezano

Rusija se nalazi u B grupi sa Nigerijom, Južnom Korejom i Argentinom, a potom se ukršta sa A grupom u kojoj su Poljska, Obala Slonovače, Venecuela i Kina.

“Za mnoge naše igrače koji su stariji od 30 godina ovo je možda poslednji nastup na nekom od velikog takmičena. Zato će naši iskusni košarkaši dati 120% mogućnosti kako bi ostvarili zapažen rezultat, može se reći da će to biti labudova pesma“, zaključio je Kirilenko.

Rusija medalju na svetskim šampionatima nije osvojila od 1998. godina, kada je uzela srebro.