"Mario mi je rekao da je bliži reprezentaciji Srbije"

Reprezentacija 22. maj. 201922:56 > 23:01
Podeli:
SK

Mladi košarkaš Real Madrida i najkorisniji igrač nedavno završenog završnog turnira Evrolige Mario Nakić još nije saopštio odluku za koju reprezentaciju želi da igra.

Supertalentovani košarkaš je sin nekadašnjeg igrača Cibone i Partizana Ive Nakića, rođen je u Beogradu i odrastao je u srpskoj prestonici. Osim za Srbiju, mogao bi da igra i za selekcije Hrvatske i Španije (kao naturalizovan košarkaš).

Igrao je u mlađim kategorijama Zemuna i Partizana, a u Madrid se preselio 2015. godine.

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević u sredu je razgovarao sa Nakićem, a susreo se sa njim i tokom fajnal-fora u Vitoriji.

„Mario želi da leto posveti individualnom radu, kako bi bio kandidat za prvi tim Reala naredne sezone i krenuo stopama Luke Dončića. Pitao sam ga kako razmišlja o reprezentativnoj budućnosti, s obzirom na to da je prošao program Razvojnog trenažnog centra KSS. Rekao mi je da je bliži tome da igra za Srbiju nego za neku drugu reprezentaciju. Naravno, mi želimo da igra za nas, nećemo pritiskati momka, ali smo mu stavili do znanja da smo mu na raspolaganju za sve što mu je potrebno,“ rekao je Rakočević za „Novosti.“

Poslušajte šta je Nakić rekao za Sport Klub posle osvajanja juniorske Evrolige.