Bolden: Simons će biti zvezda SP

Podeli:
Ethan Miller, Getty Images Sport

Australijski košarkaš Džona Bolden rekao je pred Svetsko prvenstvo u Kini ove godine, da bi ovo mogla da bude posebna godina za selekciju Australije.

Australija će se u grupnoj fazi najveće svetske košarkaške smotre takmičiti protiv Senegala, Kanade i Litvanije.

Bivši košarkaš FMP je poslednji put nosio nacionalni dres 2013. godine, kada je nastupao za U19 tim Australije.

Biće veoma interesantno. Australija će od starta Svetskog prvenstva morati da zaigra najjače što može i da daje svoj maksimum već na početku jer igramo u veoma teškoj grupi. Svaka utakmica će biti teža od prethodne„, rekao je Bolden i dodao:

„Ipak, mi smo potpuno spremni i fokusirani na naše glavne zadatke i ciljeve. Imamo talenat i potencijal. Želimo da napravimo odličan start, a zatim da mirno nastavimo borbu za što bolje mesto na turniru“.

On je dodao da Australijance očekuje veoma težak posao u sva tri meča grupne faze.

„Ne razmišljamo mnogo o tome ko je favorit. Sve što želimo je pobeda, bez obzira na to ko je protivnik. Reprezentacija Australije veoma vredno radi u poslednje vreme, sa ciljem da se nađe među najbolje rangiranim ekipama sveta. Želimo da pokažemo rezultate tog napornog rada ovog leta“, rekao je Bolden, a zatim prokomentarisao partije svog saigrača u Filadelfiji Bena Simonsa:

„Imamo mnogo veterana, koji će pomoći svojim isksutvom, kao što su Bogut i Deli. To su i mladi igrači, kao što sam ja i Ben Simons, koji donosimo energiju. Simons je talentovan igrač i biće nam od velike pomoći. U poslednjih nekoliko godina je pokazao da je jedan od najboljih igrača sveta. Uživam igrajući sa njim u Filadelfiji i radujem se prilici da igram sa njim i tokom leta. Mogao bi da bude glavna zvezda Svetskog prvenstva, siguran sam da će imati mnogo navijača u Kini“.