EI: Basketaši u četvrtfinalu, Nikolić bez medalje

Reprezentacija 22. jun 201919:06 > 20:49
Podeli:
fiba.basketball

Na Evropskim igrama, koje se održavaju u Belorusiji, repezentacija Srbija u basketu 3x3 ostvarila je maksimalan učinak u svojoj grupi i plasirala se u četvrtfinale.

U subotu su basketaški Srbije zabeležili nove dve pobede. Prvo je rezultatom 20:14 savladana Poljska, da bi potom sa 20:18 pobedili Rumuniju.

Srbija je prva u grupi A i prošla je u četvrtfinale zajedno sa Poljskom. Iz grupe B, dalje su prošle Rusija i Ukrajina. 

U nedelju su na programu preostali dueli u grupama C i D. Basketašice Srbije su u subotu sa dve pobede obezbedile plasman u plej-of.

Prvo su savladale Italiju 18:17, a onda i domaćina Belorusiju 21:15, pa su završile kao druge u grupi iza Rusije.

Stonoteniseri Izabela Lupulesku, Andrea Todorovic i Aleksandar Karakašević završili su nastup u drugom kolu singla, a u nedelju u osmini finala u miks dublu protiv španskog miksa nastupaju Aleksandar Karakašević i Izabela Lupulesku.

Ovde sam zbog miksa, tako sam se uostalom i plasirao na Evropske igre. Šteta je, što sam imao dobar žreb. Napravio sam isuviše gršeka na bekhendu. Ne bih smeo da gubim mečeve od igrača kao što je Lind, ali desilo se. Možda je i bolje da ne izgorim i sačuvam snagu za miks,“ rekao je Karakašević.

Petoro džudista u subotu je izašlo na tatami. U kategoriji do 48kg borile su se Andrea Stojadinov i Milica Nikolić. Stojadinov je upisala pobedu protiv Ruminke Monike Urugeanu, a Nikolić je nakon poraza u polufinalu od Ukajinke Darije Bilodit, ipak poražena i u borbi za bronzu od Slovenke Stangar Maruse.

Strahinja Bunčić u kategoriji do 66kg poražen je na startu, kao i Perišić Marica u kategoriji do 57kg, dok je druga predstavnica Srbije u kategoriji do 57kg Jovana Rogić savladala Ohai Ordeanu iz Rumunije, ali je potom zaustavljena od Špankinje Ekisoain Đaione.