EP U20: Slovenija dobila triler protiv Crne Gore

Podeli:
fiba.basketball

Košarkaši Slovenija pobedili su Crnu Goru sa 75:73 i osvojili 11. mesto na šampionatu Evrope za igrače do 20 godina.

Najefikasniji u sastavu Slovenije bili su David Kralj, Miha Škedelj sa 21 i Nejc Klevžar sa 11 poena. Kod Crne Gore raspoloženi za igru u napadu bili su Marko Simonović sa 29 poena i 18 skokova, Vuk Popović sa 17 i Janko Čepić sa 10 poena.

Utakmica u rezultatskom smislu nije bila toliko važna. Obe selekcije su obezbedile opstanak u elitnom društvu, ali je na talonu bio prestiž, na parketu smo gledali veliku borbu, jer su obe selekcije želele da šampionat Evrope završe pobedom.

Crna Gora, koja je bila oslabljena neigranjem prvog plejmejkera Igora Drobnjaka, je za nijansu bila bolja u prvoj, Slovenija je imala blagu prednost u drugoj deonici, a na kraju prvog poluvremena na semaforu je pisalo – 37:34 za Sloveniju.

Prevagu na tasu Slovenija doneli su David Kralj sa 12 i Miha Škedelj sa osam poena. Kod Crne Gore, raspoloženi za igru u napadu bili su Marko Simonović sa osam poena i osam skokova, Pavle Đurišić i Vuk Popović sa po osam poena.

Slovenci su u režiji tandema Škedelj – Kralj u završnici treće deonice pobegli na 51:38. Crnogorci koji su tokom poslednjeg kvartala ostali bez selektora Dušana Dubljevića koji je isključen, nisu se prevadali.

Uspeli su da svedu deficit na samo jedan poen u samoj završnici, ali su više koncentracije i sreće imali Slovenci koji su na osnovu svega viđenog zasluženo stigli do pobede, ako su Crnogorci imali poslednji napad, koji nije iskoristio Vuk Popović.