Nemci o žrebu: Teško, ali moglo je i gore

Reprezentacija 27. nov. 201920:55 > 20:56
Podeli:
Getty Image/Zhong Zhi

Košarkaška reprezentacija Nemačke će se za plasman na Olimpijske igre boriti sa selekcijama Rusije i Meksika, što smatra velikim podvigom.

U drugoj grupi turnira u Splitu nadmetaće se Hrvatska, Tunis i Brazil, a samo će pobednik imati priliku da se nađe u Tokiju 2020.

Povezano

Moglo je da bude gore. Grupa je, ipak, teška i daleko smo od toga da treba da budemo euforični. Nećemo se susresti sa apsolutno najboljim ekipama, ali mi moramo da damo sve od sebe kako bismo imali šansu“, istakao je zamenik predsednika Košarkaškog saveza Nemačke Armin Andres.

Kapiten tima Robin Bencing gaji malo više optimizma.

Možemo da budemo zadovoljni žrebom. Ali, biće veoma teško. Potrudićemo se iz sve snage da ostvarimo svoj olimpijski san“, rekao je Bencing.

Nemci su protiv favorizovane ekipe Rusije, koja je bila četvrta na Evropskom šampionatu, slavili u 11 od ukupno 19 duela, a poslednji put pre dve godine u Hamburgu. Kada je Meksiko u pitanju, Nemačka je ostvarila stopostotan učinak – tri pobede u tri meča.

Na nedavno održanom Svetskom prvenstvu Nemci su zauzeli skromno 18. mesto, te su mogli samo da sanjaju o direktnom plasmanu na OI. Poslednji put su se na Olimpijskim igrama našli 2008. godine u Pekingu, kada je u međuvremenu pezionisani Dirk Novicki predvodio svoj tim na ceremoniji otvaranja Igara.