Tomašević: Bila je čast raditi u KSS

Reprezentacija 28. nov 201913:52 > 13:56
Podeli:
KSS

Dejan Tomašević je saopštio da odlazi sa pozicije generalnog sekretara Košarkaškog saveza srbije i sa mesta predsednika saveza za takmičenja. Tomašević je u KSS bio devet godina.

Želim da izrazim zahvalnost ljudima sa kojima sam sarađivao proteklih devet godina. Imao sam izuzetne saradnike u kancelariji Košarkaškog saveza Srbije, ali i u klubovima i regionima širom Srbije. Sve što smo ostvarili u tom periodu uradili smo zajedničkim snagama, delujući kao tim. Izlazim iz KSS kao potpuniji i bolji čovek. Bilo je to sjajno iskustvo za mene, a nadam se i da su svi koji su radili sa mnom naučili nešto kroz rad na brojnim projektima. Košarkaški savez Srbije zauzima veliko i važno mesto u mom životu i profesionalnoj karijeri, i odlazak nije bio lak, ali osećam da je došao momenat da se oprobam u novim poslovnim izazovima, kao i da se posvetim porodici. Doneo sam tu odluku zadovoljan svim onim što sam uradio kao generalni sekretar KSS-a„, poručio je Tomašević podsetivši na uspehe dok je bio u Savezu. 

Povezano

Podsetio bih da smo imali samo tri sponzora i brojne probleme kada smo došli u Košarkaški savez Srbije 2011. Zatekli smo i dug od milion i po evra. Danas je savez finansijski i organizaciono stabilan, podržan od strane čak 19 kompanija sa višegodišnjim ugovorima, KSS ostvaruje pozitivne finansijske rezultate, a sve zarad unapređenja košarke u našoj zemlji. Na sportskom planu KSS je takođe uspešan. Srbija već ima jednu ekipu koja se kvalifikovala za Olimpijske igre, uz još dve nacionalne selekcije koje imaju mogućnost da se nađu u Tokiju, i to preko kvalifikacionih turnira koje organizujemo„, dodao je nekadašnji reprezentativac uz poruku da je bila čast i privilegija da radi u Košarkaškom savezu Srbije. 

Dejan Tomašević je 2009. godine završio igračku karijeru da bi 2011. došao u KSS gde je menjao nekoliko funkcija. Tomašević je pre nekoliko dana po saznanjima beogradskih medija podneo ostavku i to nekoliko meseci pre isteka mandata u februaru. U Martu ove godine KSS je Tomaševića nominovao za predsednika FIBA Evropa, ali je te izbore dobio turski kandidat Tugaj Demirel.