Ataman: Mislim da će Šejn uskoro postati Turčin

Reprezentacija 19. dec. 201910:10 > 10:13
Podeli:
Rodolfo Molina/EB via Getty Images

Trener Anadoul Efesa Ergin Ataman je još jednom govorio o mogućnosti da Šejn Larkin postane turski državljanin i da zaigra za tursku reprezentaciju u sledećoj godini.

Šejn Larkin je najpre tokom leta bio u razgovorima sa hrvatskim savezom oko dobijanja državljanstva te zemlje, međutim u sve se umešala Turska. Šejn Larkin je u Turskoj već drugu sezonu, a u prvoj je briljirao u dresu Anadolu Efesa kada je stigao do finala Evrolige sa tom ekipom. I ove sezone Šejn briljira u tom takmičenju i Turska želi da ga vidi u crvenom dresu na parketu. Želja je toliko jaka da je i predsednik Redžep Tajip Erdoan rekao da će Larkin postati Turčin.

Ova sezona se nastavila kao i prethodna. Larkin voli Tursku, on je neko ko je entuzijastičan kada dobije dres reprezentacije kao poklon i to podeli na društvenim mrežama. On dugo želi da bude reprezentativac„, kazao je Larkinov trener Ergin Ataman.

Povezano

 „Turska košarkaška federacija je rekla da je bilo prekasno da on dobije državljanstvo i da igra na Svetskom kupu jer je zahtev podnet posle Fajnal fora Evrolige. On je zatim tražio od nas da podnesemo zahtev i mi smo to prosledili Federaciji. Predsednik Erdoan je izrazio svoje mišljenje i mislim da će Larkin ubrzo postati turski državljanin. Stižu važne kvalifikacije za Olimpijske igre. Imamo dobre trenere, igrače iz NBA lige sa ozbiljnom minutažom i iskustvom„, rekao je Ataman.

Turska će inače igrati kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Kanadi, a tamo su još Češka, Urugvaj, Kanada, Grčka i Kina. Turska je do sada naturalizovala Skotija Vilbekina i Bobija Diksona koji su obojica ostavili veliki trag u turskoj košarci noseći dresove Darušafake odnosno Karšijake i Fenerbahčea. 

Inače Ataman može da bude posebno zainteresovan za Larkinovo državljanstvo jer ako Šejn postane Turčin, to će biti briga manje za Erginov Anadolu Efes koji može sa samo pet stranaca da igra mečeve u domaćim takmičenjima.