Kobs postaje Crnogorac, igra u kvalifikacijama za EP

Reprezentacija 20. dec 201923:49 > 23:50
ABA/Budućnost Voli

Džastin Kobs, plejmejker i košgeter Budućnosti, uskoro će dobiti pasoš Crne Gore i zadužiće opremu reprezentacije tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Podsećanja radi Crna Gora je u grupi sa Velikom Britanijom, Nemačkom i Francuskom, a tri selekcije će izboriti plasman na šampionat Evrope. Kobs će biti prvi opcija državnog tima što je potvrdio i novi selektor Boško Radović, ali odmah treba naglasiti da se Crna Gora nije odrekla ni Dereka Nidama.

U sastavu tima može da bude samo jedan stranac, a uoči svakog FIBA prozora, stručni štab može da odredi da li će u sastavu biti Kobs ili Nidam koji su trenutno glavne opcije.

Povezano

Pre Džastina Kobsa, dres reprezentacije Crne Gore nosili su Omar Kuk, Tejlor Ročesti, Tajris Rajs, Džavonte Grin i Derek Nidam. Tokom karijere, Džasnin Kobs je igrao za Cedevitu, Bajern, Gravlen, Le Man i Rigu, a sada je uzdanica Budućnosti.

Pored kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine, postoji mogućnost da Crna Gora učestvuje i u kvalifikacijama za Olimpijske igre u slučaju da na snazi ostane odluka WADA o suspenziji sportista iz Rusije, kao i zabrana učešća na Olimpijskim igrama.

U tom slučaju, Crna Gora bi igrala na kvalifikacionom turniru u Splitu, na kojem pored Hrvatske, učestvuju Meksiko, Tunis, Brazil i Rusija, ukoliko je ne zameni Crna Gora.