Španiji evropski derbi za OI, Kina na +40

Reprezentacija 9. feb 202016:22 > 16:22
FIBA Basketball

U poslednjim mečevima Grupe B na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre koji se igra u Beogradu pobede su ostvarile košarkašice Kine i Španije. Španiji je pobeda nad Velikom Britanijom 79:69 bila ključna za dobijanje vize za Tokio.

Špankinje su tako i Južnoj Koreji pomogle da se plasira na Igre, a Velika Britanija ostala je jedina selekcija u Grupi B koja nije okusila slast pobede.

Španija je sve vreme bila bolji rival, prednost je išla i do +17, ali se Britanke nisu predavala i u nekoliko navrata uspele da priđu i na jednocifren zaostatak.

Marija Konde vodila je ekipu Lukasa Mondela do ključne pobede sa 15 poena, dok se među Britankama istakla Temi Fagbenle sa 21 poenom.

Kina je u trećem kolu B grupe upisala i treći trijumf – savladana je Južna Koreja ubedljivim rezultatom 100:40.

Ni u jednom trenutku Kina nije dozvolila protivniku da je ugrozi, a najzaslužnija za slavlje Kineskinja bila je Meng Li sa 20 poena. Šu Han dodala je 16, a poen manje ubacila je Siđing Huang.

U redovima Korejanki istakla se Ajeong Kang sa 17 poena.

Za najkorisniju igračicu turnira koji je trebalo po prvom planu da se odigra u kineskom Fošanu je reprezentativka Španije Alba Torens.