Gildžijus-Aleksander: Grčka nije samo Janis, hoćemo OI

Reprezentacija 16. feb. 202010:39 > 10:44
Podeli:
Sean M. Haffey/Getty Images

Bek Oklahoma Siti Tandera Šej Gildžijus-Aleksander nada se da će reprezentacija Kanade uspeti da izbori plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Bilo bi to njihovo prvo učešće još od Sidneja 2000. godine.

Povezano

“Već dugo želim da zaigram za reprezentaciju i ovog leta ću napokon imati priliku. Važno mi je da predstavljam svoju zemlju i nakon što je Džamal Marej objavio da će igrati, želim to da učinim i ja. Pred nama je veoma važno leto, vreme je da se plasiramo na Igre“, kaže 21-godišnji košarkaš.

Kanada je domaćin kvalifikacionog turnira, u grupi je sa Grčkom i Kinom, dok su u drugoj grupi istog turnira Urugvaj, Češka i Turska.

“Grčka je vrlo iskusan tim sa mnogo talentovanih igrača, nije tu samo Adetokumbo – on jeste jedan od najboljih na svetu, ali ne smemo samo na njega da se fokusiramo jer Grčka je zemlja sa bogatom košarkaškom istorijom i takođe žele u Tokio. Kina može da igra na visokom nivou, njihova košarka napreduje, tako da će već od starta biti intenzivno. Niko nije ni rekao da će biti lako, voleo bih da pobedimo pred svojim prijateljima, porodicom, zemljacima“, zaključuje 196 cm visoki bek.

Ove sezone Gildžijus-Aleksander za Tander prosečno beleži 19,5 poena, 6,1 skok i 3,2 asistencije.