Jokić: Kokoškov će da uradi dobar posao, srećno…

NBA 16. feb 202018:46 > 18:49
Tom Pennington, Getty Images Sport

Centar Denvera Nikola Jokić drugu godinu uzastopno predstavljaće Srbiju na Ol-star vikendu, a dok se centar Nagetsa iz Čikaga bude vraćao u Kolorado, državni tim će se u Beogradu okupiti pred start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021.

Novi selektor Orlova Igor Kokoškov će odraditi prvu akciju, a to će biti samo uvod u ono najbitnije – kvalifikacije za Olimpijske igre koje su na programu u junu u Beogradu.

„Sigurno da će Igor da uradi dobar posao, želim mu svu sreću. Ne samo njemu već celoj reprezentaciji. Ipak, treba da se ide korak po korak,“ istakao je Jokić.

Najbolji igrač Nagetsa je prošle godine u debitantskom učešću na Ol-staru poražen, a sada se nada će njegova ekipa predvođena Lebronom Džejsmom biti uspešnija.

„Drago mi je što sam promenio ekipu, što sam bio i tamo i vamo. Nadam se da ćemo ove godine pobediti. Pričao sam sa Lukom Dončićem, nismo pravili strategiju, samo smo malo porazgovarali, podelili smo utiske.

NBA liga je organizaciju meča Svih zvezda dodelila Čikagu, koji je ovih dana okovan ledom.

„Predstavljam na neki način Srbiju, lepa stvar je da neko od naših bude deo svega ovoga. To je sigurno velika stvar. Amerikanci, igrači i ljudi koji ovde žive i rade prave veliku stvar od Ol-stara. Mnogo veća stvar je ovde, nego što se kod nas misli.“

Srbin je zadovoljan kako je igrao u poslednje vreme.

„Moja statistika je 2, 3 poena plus, minus i 2, 3 skoka plus, minus. Imao sam dobar period pred Ol-star pauzu. Nadam se da ću nastaviti tako. Dobre igre nisu samo moja zasluga, već i ostalih igrača i trenera. Svi su zaslužni. Oni su mene samo stavili u prvi plan. Ja sam njihovo lice,“ naglasio je Jokić, koji ove sezone prosečno beleži 20.6 poena, 10.2 skoka i 6.9 asistencija.

Pogledajte i kako je Nikola oduševio Lebrona na treningu u Junajted Centru u Čikagu. 

https://youtube.com/watch?v=U9Y_96A3wDs