Nurkić pisao Vučeviću: Brate, šta imaju protiv tebe?

Reprezentacija 13. maj 20200:50 > 0:55
Christian Petersen, Getty Images Sport

Veliki broj čitalaca španske Marke veruje da bi hipotetički tim stare Jugoslavije danas bio u stanju da savlada reprezentaciju SAD.

Streeter Lecka ,Getty Images Sport

Na početku teksta navode se sve medalje koje su osvojile nove zemlje nastale raspadom iz SFRJ, a onda se prelazi na analizu po pozicijama – posebno mesto daje se Luki Dončiću, Milošu Teodosiću, Vasiliju Miciću i Goranu Dragiću, zatim su tu Bogdan i Bojan Bogdanović, kao i Nemanja Bjelica.

Kao najveća snaga u reketu navodi se Nikola Jokić i to kako bi se on uklopio sa Darijom Šarićem, a spominju se i Boban Marjanović, Nikola Milutinov i Bojan Dubljević.

Važna je i uloga selektora i to kako bi se ekipa uklopila, a čitaoci Marke veruju da to ne bi bio problem – u trenutku pisanja ove vesti 60% njih od skoro 4.500 glasova veruje da bi Jugoslavija savladala SAD.

Povodom izbora čitaoca španske Marke i ljubitelja košarke koji su glasili oglasio se Jusuf Nurkić, momak koji brani boje Portlanda. Internacionalac iz Bosne i Hercegovine, koji je dobar prijatelj sa Nikolom Vučevićem reprezentativcem Crne Gore poslao je poruku igraču Orlanda u kojoj je napisao:

Brate, razumem što mene nisu stavili, ali šta imaju protiv tebe?