Košarkašice Srbije na Zlatiboru, radi se u dve grupe

Podeli:
fiba.basketball

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je u ponedeljak na pripreme na Zlatibor.

Selektorka Marina Maljković povela je dve grupe igračica – iskusnije, kojima je pružena mogućnost uigravanja i zajedničkih treninga u sklopu priprema za naredno leto, i mlađe, koje treba da budu nosioci igre u budućnosti.

„Zlatibor je naša baza dugi niz godina. Tamo se zaista osećamo kao kod kuće i imamo najbolje moguće uslove za treniranje. Okolnosti su možda ovaj put drugačije, jer ovog leta nemamo takmičenje, pa taj period želimo da iskoristimo za uigravanje, ali i za uvođenje mladih snaga u reprezentativni sistem. Očekuje nas 11 dana vrednog i napornog rada, posle koga i igračice pojedinačno, ali i mi kao tim, treba da izađemo kvalitetniji, jači i bolji“, rekla je Marina Maljković.

Podsećamo, ženska košarkaška reprezentacija Srbije obezbedila je plasman na Olimpijske igre u Tokiju, koje su pomerene za jul 2021.

U međuvremenu, izabranice Marine Maljković očekuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo kroz dva prozora – u novembru 2020. i februaru 2021. U prve dve kvalifikacione utakmice prošlog novembra, Srbija je slavila protiv Turske i Albanije, a u grupi je još i selekcija Litvanije.