"Ove pripreme su nas dodatno zbližile"

Reprezentacija 21. jun. 202018:11 > 18:13
Podeli:
fiba.basketball

Srpska košarkašica Sonja Vasić zadovoljna je onim što je nacionalni tim uradio u prethodnih sedam dana na Zlatiboru.

U nedelju je završen deo priprema za iskusnije igračice. One su prethodnih sedam dana radile po programu selektorke Marine Maljković, iako ih ovog leta ne očekuje nijedno veliko takmičenje zbog pandemije koronavirusa.

„Moram da priznam da sam veoma ponosna na stariju grupu i na sve što smo uradile ovde na Zlatiboru u prethodnih nedelju dana. Mislim da smo odradile veliki deo posla na kondicionoj spremi, pogotovo što niko nije bio siguran koliko su ti naši kućni treninzi tokom pandemije imali efekta. Potrudile smo se da ispunimo program i plan koji je bio zacrtan i verujem da će svima nama značiti za ovaj letnji period priprema za sezone. Možda je bilo malo čudno to što se pripremamo a nemamo takmičenje, ali sama činjenica da smo na svakom treningu sve zajedno morale dobro da se oznojimo i namučimo, kao tim nas je dodatno zbližila“, istakla je Sonja.

Na Zlatiboru do 25. juna ostaje mlađa grupa reprezentativki, koje će činiti okosnicu tima u budućnosti.

Srbiju narednog leta očekuju Olimpijske igre u Tokiju, a do tada će odigrati i dva FIBA prozora u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. U novembru i februaru srpska reprezentacija igraće mečeve protiv Turske, Albanije i Litvanije. Do sada Srbija je savladala Tursku u Beogradu i Albaniju u Draču.