Jelena Škerović okupila reprezentaciju u Bijelom Polju

Reprezentacija 23. jun. 20201:03 > 1:05
Podeli:
IMZE

Bijelo Polje će biti domaćin košarkašicama Crne Gore u naredne dve nedelje.

Šef stručnog štaba, Jelena Škerović, izuzetno je zadovoljna zbog šanse da može da radi sa devojkama na koje računa u periodu koji sledi i kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Podsećanja radi, Crna Gora je kvalifikacije za šampionat Evrope počela porazom od Švedske u gostima. U grupi je još Izrael, koji će biti naredni rival košarkašicama Crne Gore u novembru.

Cilj izabranica Jelene Škerović je plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta, a pomenuti plasman će obezbediti pobednici devet grupa i pet najbolje drugoplasiranih selekcija.

Ovo okupljanje za nas ima veliki značaj jer imamo mogućnost da radimo na napretku kako individualnom, tako i tehničkom. Imamo mnogo vremena da uigramo ekipu, da neke detalje ispravimo, da jednostavno odradimo ono što smo planirali. Dobili smo šansu da to odradimo i želimo da je iskoristimo na najbolji način. U novembru i februaru kada su kvalifikacije nemamo dovoljno vremena za pripremu tako da je sada momenat da radimo. Okosnica ekipe je tu, nedostaju iz opravdanih razloga Jelena Vučetić i Milica Jovanović„, istakla je Jelena Škerović.

U stručnom štabu su još trener Lidija Krstajić i fizioterapeut Petar Stojović.

Na spisku za pripreme su: Snežana Aleksić, Milena Jakšić, Teodora Sarić, Božica Mujović, Kristina Raković, Jovana Pašić, Bojana Kovačević, Violeta Lazarević, Dragana Živković, Andrea Glomazić, Maja Bigović, Marija Bakić, Marija Leković, Sofija Živaljević i Jovana Savković.