Nikola Janović posetio i podržao košarkašice

Reprezentacija 24. jun. 202014:48 > 14:51
Podeli:
Ministarstvo sporta Crne Gore

Ministar sporta i mladih Crne Gore, Nikola Janović je tokom posete Bijelom Polju, sa predsednikom opštine, Petrom Smolovićem i predsednikom Košarkaškog saveza, Veselinom Barovićem, posetio seniorske reprezentativke u košarci koje se su na letnjim pripremama u ovom gradu.

Janović je nedavno sugerisao nacionalnim sportskim savezima da zbog posledica COVID 19 koja je zadesila Crnu Goru, kao i celi svet, u znak solidarnosti prema ekonomiji i konstantnim naporima Vlade da omogući što brži izlazak iz novonastale situacije, pripreme organizuju u Crnoj Gori.

Raduje me činjenica da su sportski savezi delovali pravovremeno i ispravno. Ovim smo još jednom pokazali da Crna Gora ima dovoljno kapaciteta za kvalitetnu realizaciju priprema za najveća evropska i svetska takmičenja.”, istakao je Nikola Janović.

Povezano

Janović je ovom prilikom poželeo sreću košarkašicama Crne Gore na budućim takmičenjima i poručio da Crna Gora stoji uz njih, a ujedno se i zahvalio Košarkaškom savezu na dobroj saradnji.

Odgovornost i zajedništvo, pogotovo u ovom periodu, predstavljaju jedine garante uspeha u budućnosti”.

Podsećanja radi košarkašice Crne Gore su u grupi sa Švedskom i Izraelom. Na startu kvalifikacija su poražene u gostima od Švedske. U novembru i februaru ih očekuju dueli sa Izraelom i Švedskom u Crnoj Gori. Plasman na šampionat Evrope, izboriće prvoplasirane selekcije iz devet grupa, uz pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija.