Košarkašice završile pripreme, Maljkovićeva zadovoljna

Podeli:
fiba.basketball

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković zadovoljna je onim što je u proteklih deset dana urađeno na Zlatiboru.

Reprezentacija Srbije završila je u četvrtak pripreme na Zlatiboru. Grupa iskusnijih košarkašica radila je nedelju dana, dok su mlađe igračice tokom deset dana imale ukupno 17 treninga. 

„Preduzeli smo sve moguće mere kako pandemija koronavirusa ne bi uticala na naš rad. Zadatak je u potpunosti ispunjen. Iskusnija grupa je dobila mogućnost da se okupi, podseti se našeg sistem i da uđe u prepoznatljivu formu, posle perioda karantina i kućnog vežbanja. Sigurna sam da će im ovaj rad mnogo koristiti u narednoj sezoni“, istakla je selektorka i dodala:

2Mlađa grupa igračica je dobila priliku da na delu vidi kako izgleda dril seniorske ženske reprezentacije koji je sa velikih takmičenja doneo tri medalje u poslednjih pet godina. Ponudili smo im sistem, kvalitetan rad i sve ono što samo može da im pomogne u njihovom daljem razvoju. Još je rano pričati o nekom kvalitetu i perspektivi, na njima je da se vrednim i predanim radom i daljim napretkom izbore za svoje mesto u seniorskom timu“.

Prvih sedam dana na Zlatiboru su radile: Maja Miljković, Sonja Vasić, Saša Čađo, Sara Krnjić, Nevena Jovanović, Dajana Butulija, Nikolina Milić, Dragana Stanković, Aleksandra Stanaćev, Maja Škorić i Tina Krajišnik. Mlađu grupu činile su: Snežana Bogićević, Anđela Dugalić, Mina Đorđević, Mona Zarić, Katarina Zec, Katarina Jakovljević, Maša Janković, Aleksandra Katanić, Ivana Katanić, Jovana Nogić, Sofija Olić, Milica Popović, Ivana Raca, Tina Selaković, Višnja Stefanović, Marina Stojić i Teodora Turudić.

Olimpijske igre u Tokiju, na koje je srpska reprezentacija obezbedila plasman, odložene su zbog Korona virusa za naredno leto, kada će se igrati i Evropski šampionat. Do tada, Srbiju čekaju dva “prozora” kvalifikacija i dueli sa Turskom, Litvanijom i Albanijom.