"Protiv Grka velika krađa, Darko nije mogao da prećuti"

Reprezentacija 14. jul 202011:51 > 11:52
REUTERS/Ivan Milutinovic

Vuk Radivojević u intervjuu za Sport klub kaže da mu je jedna od najvećih žali u karijeri to što nije sa reprezentacijom Srbije napravio uspeh na Evropskom prvenstvu 2007. godine.

Bilo je to prvo veliko takmičenje na kojem je Srbija nastupala kao samostalna zemlja, a selektor Moka Slavnić umnogome je podmladio ekipu – predvodnici među iskusnijima bili su Gurović i Jarić. Ipak, takmičenje je završeno već u grupi porazima od Rusije, tesnim od Grčke i na kraju od Izraela.

“Za time mi ostaje velika žal, pogotovo što mi je to bilo jedino takmičenje na kojem sam učestvovao sa reprezentacijom. Mislim da smo mogli mnogo više, Moka nije imao sreće, nisu ga podržali… Jedni pričaju jedno, drugi drugo, ali mislim da je on to dobro napravio. Podmladio je ceo tim i reprezentaciju, preuzeo je rizik – izbacio je Tea u prvi plan, Novica je isto bio klinac. Ja sam sa 24 godine bio mlađi jedino od Gurovića i Jarića. Jeste da je ceo tim bio novi, ali došli smo u situaciju da smo sa malom razlikom izgubili od Rusa, koji su kasnije osvojili zlato“, kaže Radivojević i dodaje:

“Protiv Grka se desila neviđena krađa, što je Darka (Miličića) iziritiralo za onu čuvenu izjavu – ne opravdavam ga, ali on je takav, veliki je emotivac i ne trpi nepravdu. Nije mogao da prećuti. Trebalo je da dobijemo tu utakmicu sa Grcima, onda bismo sigurno dobili i Izrael, a ovako smo psihički pali. Otišli bismo u drugi krug i ko zna šta bi bilo, a ovako se završilo neslavno. Moka je imao specifičan odnos, svoj stil i ponekad drugarski odnos. Radili smo, bili smo dobar tim, atmosfera je bila dobra. To se pokazalo na terenu, ali kada se tako nešto desi, onda pukne sve – Gurke i Darko bili su iziritirani“.

Zahvalnost Sagadinu, čuveni Kup u prvoj sezoni sa Zvezdom, Drobnjakova trojka, tuča sa Kibuom Stjuartom, Španija, Igokea… O svemu tome čitajte u intervjuu sa Vukom Radivojevićem.