Crna Gora počinje pripreme za Izrael, pobeda imperativ

Podeli:
KSCG

Najbolje crnogorske košarkašice u subotu 7. novembra će početi pripreme za novembarski kvalifikacioni prozor i duel sa selekcijom Izraela koji je od vitalnog značaja kada je reč o plasmana na Evropsko prvenstvo.

Na spisku selektorke Jelene Škerović, pred početak priprema, nalazi se 13 devojaka: Snežana Aleksić, Milica Jovanović, Božica Mujović, Kristina Raković, Jelena Vučetić, Jovana Pašić, Markiša Getling, Bojana Kovačević, Milena Jakšić, Dragana Živković, Violeta Lazarević, Marija Leković i Maja Bigović.

Košarkašice će se okupiti u subotu u Podgorici, nakon čega će biti odrađeno obavezno testiranje na koronavirus. Crna Gora će igrati u “balonu” koji će biti organizovan u Grčkoj, a rival će joj biti selekcija Izraela.

Švedska je lider grupe sa dve pobede, dok su Crna Gora i Izrael upisali po poraz od Šveđanki. Selektorki Škerović u radu će pomagati trener Dušan Dubljević, doktor Snežana Ćorac, fizioterapeut Petar Stojović i tim menadžerka Aleksandra Vujović.

Pobednici devet grupa uz pet najboljih selekcija na drugom mestu izboriće plasman na šampionat Evrope, a košarkašice Crne Gore do kraja kvalifikacija očekuju tri duela, dva sa direktnim rivalom za drugo mesto selekcijom Izraela, te jedan sa objektivno najkvalitetnijom selekcijom u grupi, Švedskom.

Cilj izabranica Jelene Škerović je da izbore ponovo plasman na šampionat Evrope, a podsećanja radi, Crna Gora je na prošlom Evropskom pvenstvu uspela da prođe grupnu fazu takmičenja.

Na putu ka pomenutom cilju, pobeda nad Izraelom se nameće kao imperativ.