Škerović: Meč protiv izraela "biti ili ne biti"

Reprezentacija 11. nov. 202012:30 > 12:32
Podeli:
fiba.basketball

Košarkašice Crne Gore stigli su u Grčku, gde će nastaviti kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Izabranice Jelene Škerović će 12. novembra, sa početkom u 13 časova odmeriti snage sa selekcijom Izraela.

Podsećanja radi, plasman na šampionat Evrope izboriće pobednici devet grupa i pet najboljih selekcija koje osvoje drugo mesto. S obzirom da je Švedska u dosadašnjem delu kvalifikacija ostvarila skor 2-0, da Crna Gora i Izrael imaju 0-1, jasno je da meč koji sledi nosi prefiks biti ili ne biti kada je reč o plasmanu na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Podsećanja radi, Crna Gora je na prošlom Evropskom prvenstvo uspela da preskoči prvu fazu takmičenja, ali ne i osminu finala, gde je neprelazna prepreka bila Velika Britanija.

Očekuje nas duel sa veoma nezgodnom ekipom Izraela, nezgodnom jer je ekipa prilično niska i izuzetno agresivna u odbrani što nama ne odgovara previše. Mi moramo u ovoj utakmici da iskoristimo visinsku razliku i iskoristimo naše igračice pod košem. Takođe dodatnom agresivnošću u odbrani moramo probati da prekidamo napad Izraela, te da iz tranzicije stignemo do lakih poena. Utakmica koja sledi je od vitalnog značaja kada je reč o plasmanu na Evropsko prvevnstvo. Verujem u devojke koje vodim, verujem da ćemo uspeti da stignemo do cilja„, naglasila je Jelena Škerović i nastavila:

Vremena za pripremu nije bilo dovoljno, ali mislim da smo maksimalno iskoristili period koji je ostao iz nas, da smo uspeli da se dovoljno upoznamo sa kvalitetima rivala, te da znamo šta moramo da uradimo kako bi stigle do cilja, kako bi stigle do pobede. Većina košarkašica na koje računam, ima značajnu minutažu i ulogu u klubovima. Bićemo oslabljene neigranjem Sofije Živaljević, ali se kao i svi u timu nadam i verujem da ćemo na turniru u Grčkoj, u duelu sa Izraelom, napraviti prvi korak ka ostvarenju cilja, a to je naravno plasman na šampionat Evrope”.

Utakmica između Crne Gore i Izreale igra se u četvrtak 12. novembra, sa početkom u 13 časova.