Anderson: Samo Srbija može da se poredi sa Amerikom

Reprezentacija 11. nov. 202016:49 > 16:50
Podeli:
KSS

Košarkašica Ivon Anderson istakla je da je veoma uzbuđenja i počastvovana što će ove sedmice debitovati za nacionalni tim Srbije.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u četvrtak od 16.00 časova odigraće prvu od dve kvalifikacione utakmice za EP 2021. u „balonu“ u Istanbulu. Za protivnika u dvorani „Ahmet Džomer“ imaće vrlo neugodnu reprezentaciju Litvanije.

Novo ime u srpskom timu biće tridesetogodišnja Ivon Anderson, plejmejker italijanske Venecije.

Povezano

„Veoma sam uzbuđena i počastvovana što sam postala deo ovog tima i države. Igrala sam za Marinu u Galatasaraju pre četiri godine. Izuzetno je cenim. Mislim da je jedna od najboljih, ako ne i najbolji trener u Evropi. Kada mi je ponudila priliku da budem deo reprezentacije Srbije, nisam razmišljala ni trenutka. Moj posao je samo da dodam moje kvalitete na ono što je ona već izgradila da bismo ostvarili ciljeve, osvajale medalje i bile uspešne“, rekla je Anderson.

„Košarkaška kultura u Srbiji je jedina na svetu koja može da se uporedi sa onom američkom. To dovoljno govori koliko cenim srpsku košarku. Pratila sam stalno na velikim takmičenjima, uvek sam bila navijač i divila sam se koliko pametno igraju srpski timovi i koliko uvek daju maksimum. Nikada ne smete da potcenite Srbiju. Uvek će predstavljati ogroman izazov svakom protivniku i uvek od Srbije očekujem da će pobediti. To sam i ja naučila da cenim, da uvek guram sebe napred i radim naporno kako bih konstantno napredovala i poporavljala se, čak i u mojim godinama“.

Ivon potiče iz sportske porodice.

„Moj otac je košarkaški trener na koledžu, tako da sam uvek bila blizu košarke. Šalim se često da nikada nisam dobila priliku da zavolim nešto drugo. Sve što sam imala je košarka, majka me je vodila na treninge, ja sam se zaljubila u košarku i uvek sam želela da budem uspešna“.

Srbija vodi u grupi E posle trijumfa pre godinu dana protiv Turske u Beogradu 59:56 i Albanije u Draču 139:34. Do kraja kvalifikacija, početkom februara Srbija treba da igra protiv Albanije i Litvanije. Plasman na Evropsko prvenstvo ostvariće pobednici grupa, kao i pet najboljih drugoplasiranih timova.