"Ivon, dobro došla u Srbiju"

Reprezentacija 14. nov. 202021:23 > 21:26
Podeli:
kss.rs

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković u emotivnom obraćanju posle pobede nad Turskom rekla je da je ponosna na igračice.

Srbija je savladala Tursku u Istanbulu posle dva produžetka 83:76 i overila plasman na Evropsko prvenstvo koje će se 2021. godine održati u Francuskoj i Španiji.

Povezano

„Zaista ne bih trošila reči na košarku, osećam potrebu da kažem ono što mi je na srcu. Ovu pobedu posvećujem svima u Srbiji koji se bore sa ovom bolešću, sa svime što se dešava u celom svetu, pa i kod nas, svim zdravstvenim radnicima. Veliki broj njih mi je pustio poruku, čestitaju. Primila sam i jednu posebnu poruku od prijatelja koji leže u Areni bolesni, da su gledali ove naše dve utakmice“, rekla je Maljkovićeva i dodala:

„Naravno da su se, koliko je to moguće, i bolje osećali. Moram da čestitam svojim košarkašicama na junačkoj pobedi posle dva produžetka. Od prve do poslednje. I da iskoristim priliku da kažem ‘Ivon, dobro došla u Srbiju“.

A najbolja na meču bila je Ivon Anderson sa 25 poena, uključujući i ključne koševe u završnici.

„Bila je teška utakmica. Selekcija Turske je godinama na okupu. Za ovu akciju su trenirale celu nedelju jer im je sezona prekinuta, dok mi još pokušavamo da se uigramo. Bile su spremne za veliku borbu i srećom po nas nismo pale, uzvratile smo istom merom. U odlučujućim trenucima uradile smo ono što je trebalo da uradimo. Odlučili su naše iskustvo i talenat, ali i trenerski deo posla. Dobro smo vođene, trener je izvukla najbolje iz nas“, rekla je Anderson.