Crnogorci negativni: Energija i odbrana ruše Nemce

Reprezentacija 25. nov. 202020:18 > 20:21
Podeli:
KSCG

Prvi krug testiranja na koronavirus u francuskom gradu Pou je završen, a na radost stručnog štaba, igrača i ljubitelja košarke u Crnoj Gori, svi iz crnogorske ekspedicije su negativni na koronavirus.

Izabranici Boška Radovića prvi meč u drugom FIBA prozoru igraju 27. novembra protiv Nemačke, dok će dva dana kasnije, odmeriti snage sa Velikom Britanijom. Pobede se nameću kao imperativ na putu ka cilju, a to je plasman na šampionat Evrope.

„Imali smo problema sa koronavirusom u proteklom periodu, ali se polako vraćamo u željenu formu i ritam. Atmosfera u državnom timu je uvek bila pozitivna, tako je i sada. Došli smo u Francusku pre tri dana, nije to previše vremena za pripremu, ali nije ni malo. Za sada sve izgleda veoma dobro, izuzetno smo motivisani i odlučni u nameri da se borimo do poslednjeg
atoma snage kako bi stigli do zlata vrednih pobeda u duelima sa Nemačkom i Velikom Britanijom”, naglasio je Danilo Nikolić, uzdanica Budućnosti i reprezentacije Crne Gore, a zatim nastavio:

Trenutno su sve misli usmere na duel sa selekcijom Nemačke. U pitanju je ekipa koja će se sigurno boriti od prvog do poslednjeg minuta, ekipa koja insistira na brzoj igri, sa mnogo energije i tranzicije u oba pravca. Moramo da odgovorimo rivalu istom merom, ako želimo, a želimo pobedu. Samim tim, jasno je da ključ uspeha leži u odbrani. Ukoliko defanzivne zadatke odradimo onako kako treba, imaćemo mnogo više samopouzdanja u napadu, bićemo mnogo bliži pobedi”.

Selektoru Bošku Radoviću koji je u Francusku poveo 14 momaka, sada ostaje da izabere 12 koji će nastojati da ostvare trijumf protiv Nemačke. 

Podsećanja radi, na spisku su: Nikola Ivanović, Džastin Kobs, Nemanja Vranješ, Fedor Žugić, Jovan Kljajić, Emir Hadžibegović, Suad Šehović, Dino Radončić, Nemanja Đurišić, Danilo Nikolić, Milko Bjelica, Marko Simonović, Zoran Nikolić i Vasilije Baćović.