Radović pred Nemačku: Odbrana je ključ uspeha

Reprezentacija 26. nov. 202018:14 > 18:18
Podeli:
fiba.basketball

Odbrojavanje je praktično završeno, jer podmlađene selekcija Crne Gore 27. novembra igra protiv Nemačke u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Utakmica u francuskom gradu Po, počinje u 21 čas.

Izabranici Boška Radovića, svesni su značaja utakmica koje slede protiv Nemačke i Velike Britanije. Svesni su da bi u slučaju dve pobede napravili kapitalne, slobodno se može reći odlučujuće koraka ka plasmanu na šampionat Evrope.

O drugačijem epilogu, bez obzira na sve probleme koje su imali košarkaši iz Crne Gore, te izostanak nekoliko jako bitnih igrača, niko ne želi ni da razmišlja.

Povezano

Već četiri dana smo u Pou, odradili smo šest treninga. Sve što smo isplanirali da uradimo, uradili smo. U ovom trenutku je najvažnije da nema problema sa koronavirusom, niti povredama. Momci rade dobro, maksimalno su motivisani i spremni da se bore do poslednjeg atoma snage u duelima protiv Nemačke i Velike Britanije. Idemo korak po korak, a prvi je Nemačka, koja je u Francusku stigla u kombinovanom sastavu”, naglasio je selektor Boško Radović i nastavio:

“Međutim, odmah treba naglasiti da nas očekuje jako težak posao, jer naš rival u rosteru imali nekoliko iskusnih internacionacala i nekoliko momaka koji imaju veoma značajne uloge u klubovima čije boje brane. U pitanju je selekcija koja insistira na brzoj igri, izuzetno su agresivni u odbrani, forsiraju način košarke po principu trči i šutiraj, a jako se dobro snalaze u tom ritmu koji je na visokom nivou od prvog do poslednjeg minuta”.

Na pitanje kako stići do zlata vrednog trijumfa na putu ka ostvarenju cilja, a to je plasman na Evropsko prvenstvo, selektor Radović je rekao:

Moramo da nametnemo stil igre koji nama odgovara, moramo da izbacimo rivala iz njegovog ritma. Ne smemo da dozvolimo jurnjavu po terenu, neophodno je da zaustavimo tranzicionu igru, da na agresivnost, čvrstinu i energiju rivala, odgovorimo istom merom. Siguran sam da ćemo ofanzivno biti na željenom nivou, ali ključ uspeha u meču koji sledi je odbrana”, rekao je Radović i dodao:

“Defanzivne zadatke moramo da odradimo u skladu sa dogovorom. Ne smemo da dozvolimo lake poene, ofanzivne skokove, niti otvorene pozicije za šut. U tom slučaju, bićemo jako blizu ostvarenja cilja, a to je pobeda. Tek posle Nemačke, možemo da pričamo o Velikoj Britaniji, ali je jasno da bi pobeda nad Nemcima bila veliki stimulans, veliki vetar u leđa, prava injekcija na polju samopouzdanja. Optimista sam kao i svi u timu. Spremni smo za borbu do poslednjih atoma snage, a ponavljam još jednom, ključ uspeha je dobra odbrana”.

Utakmica između Crne Gore i Nemačke igra se 27. novembra sa početkom u 21 čas (Sport Klub 1) na turniru u Pou. Dva dana kasnije, izabranici Boška Radovića će odmeriti snage sa selekcijom Velike Britanije. 

Uoči drugog FIBA prozora, a posle dva odigrana kola, sve selekcije u grupi, Francuska, Velika Britanija, Nemačka i Crna Gora imaju skor od 1-1.