Sezona za pamćenje Marininih lavica

Podeli:

Košarkašice Liona, koje vodi Marina Maljković, ubedljivom pobedom nad Šarlevilom u gostima rezultatom 88:63 završile su regularni deo sezone u šampionatu Francuske.

Lion je tako takmičenje završio na petom mestu, gde im je četvrta pozicija izmakla za samo dve pobede, pa će igrati u razigravanju, takozvanu Čelendž rundu u kojoj će finalisti obezbediti plasman u Evrokup. Najbolja u trijumfu nad Šarlevilom bila je Misti Bas sa 21 poenom. Srpska košarkašica Milica Dabović zabeležila je 17 poena, dok je Marina Marković imala sedam poena.

Ovo je veliki uspeh za ekipu Marine Maljković koja je u novu sezonu ušla sa velikim problemima. Zbog grešaka prethodne uprave, Lionu je bilo zabranjeno da dovodi nove igračice zbog čega je Maljkovićeva na početku takmičenja imala samo šest seniorki. Ipak, to sve nije omelo selektorku srpske reprezentacije da napravi izvanredne rezultate koje je predsednik Liona Nikolas Forel nazvao “magičnim”. Maljkovićeva je već sad krenula sa formiranjem kvalitetnog sastava za narednu sezonu, a činjenica je da je zbog sistema rada, atmosfere, uslova i podrške Lion postao veoma zanimljiv za najbolje igračice Francuske, a i šire.

-Svi u klubu su izuzetno zadovoljni rezultatima ove sezone, koji su svakako nadmašili očekivanja koja smo imali na početku. Znala sam koliko nas težak posao očekuje i ja sam rado prihvatila taj izazov, što se na kraju isplatilo. Svi su oduševljeni i ceo grad je stao uz nas i mislim da smo napravili dobru osnovu za budućnost – rekla je Maljkovićeva.

U razigravanju ekipa Liona sastaće sa sa Tuluzom koji je sezonu završio na osmom mestu. U prvom međusobnom duelu ove sezone, Lion je slavio u gostima sa 82-79, da bi u na svom terenu, početkom aprila, izgubio sa 55-48. Prvi meč u seriji, koja se igra na dve pobede, na programu je 22. aprila. Drugi meč igra se 24, a treći, ukoliko bude potrebno, dva dana kasnije.

Author: SEM