KRAVIĆ: Na sve spreman za Srbiju!

Podeli:

Do pre nešto više od mesec dana niko za njega nije čuo, a onda je usledio veliki „bum“. Selektor Aleksandar Đorđević ga je uvrstio na spisak igrača na koje računa za predstojeći Svetski kup u Španiji. U pitanju je Dejan Kravić, centar koji je pažnju privukao igrama na Univerzitetu u Teksasu, a nagrada je stigla u vidu poziva u naš nacionalni tim.

– Osećaj je neverovatan! Svakog dana sam sa ovim sjajnim igračima, momcima koje sam gledao prethodnih godina samo na TV. I dalje ne mogu da poverujem… – kaže Kravić, koji je pre dva dana potpisao ugovor sa grčkim Agorom sa Krita.

Za selektora našeg nacionalnog tima ima samo reči hvale.

– Aleksandar Đorđević je legenda, moja familija i ja smo gledali neke njegove utakmice i čast mi je što igram pod njegovom komandom. Nadam se da ću i ja da pogodim neki ključni šut kao što je Sale pogodio protiv Huventuda.

Sve se izdešavalo neverovatnom brzinom.

– Iskreno, očekivao sam da ću da igram za B tim i onda sam ušao na sajt Saveza i video moje ime pored takvih veličina poput Nenada Krstića i Miloša Teodosića. Bio sam neverovatno uzbuđen zbog toga. Zahvalan sam što sam dobio šansu da se pokažem…

Uprkos činjenici da je rođen u Kanadi i da je mogao da igra za njihovu reprezentaciju, to se nije dogodilo.

– Kada sam dobio poziv Srbije, nisam imao dilemu. Od početka sam hteo da igram u ovom dresu.

S obzirom na činjenicu da ljudi u Srbiji nisu imali toliko prilika da gledaju njegove mečeve za Univerzitetu Teksas Tek, otkrio je i šta je njegova snaga:

– Moje glavno oružje je to što mogu da igram raznovrsno, iako sam visok 213 centimetara. Pokretljiv sam, mogu da držim loptu, da pogađam sa poludistance, dobar sam pod košem, u skoku, zaista mogu sve. Ako treba da se bacam u aut za izgubljenu loptu uradiću to, zaista, šta god je potrebno i šta selektor želi da uradim – uradiću – jasan je Kravić.

Male su šanse da dobije šansu među prvih pet, ali mu to ne smeta.

– Zaista mi nije važno da li sam u startnoj petorci ili sedim na klupi. Spreman sam da uradim sve što može da pomogne reprezentaciji.

Na kraju, na pitanje da li bi pre igrao za Zvezdu ili Partizan dao je diplomatski odgovor:

– Svi me to pitaju, ali sam i dalje neodlučan, oba tima su sjajna – zaključio je Dejan Kravić.

SAN NBA LIGA
Mnogi mladi igrači sanjaju Lejkerse, San Antonio, Majami, Okahomu, ali takav slučaj nije i sa našim centrom.
– San mi je da igram u NBA ligi, a voleo bih da to bude ekipa Toronta. Nalazi se na svega sat i po vremena vožnje od moje kuće, svi prijatelji su mi u Kanadi i to bi bilo veoma lepo – iskren je Dejan Kravić.

Author: Novosti.rs