Marina Maljković dovodi Lion u Valjevo

Podeli:

Marina Maljković, selektorka evropskog šampiona ženske košarkaške reprezentacije Srbije, bila je gost grada Valjeva. Maljkovićeva je u Valjevo došla na poziv Boška Đukanovića, prvog čoveka KK Metalac.

Selektorka, koja je istovremeno i trener francuskog Liona, bila je gošća gradonačelnika Valjeva, Stanka Terzića, načelnika gradske Uprave, Aleksandra Vujića i Oca Avakuma iz manastira Lelić. Selektorka je tom prilikom na poklon dobila plaketu grada Valjeva i ikonu “Beli anđeo”.

Dogovorena je i buduća saradnja u okviru koje će Maljkovićeva pomoći popularizaciji ženske košarke i košarke uopšte u Valjevu. Takođe, košarkašice Liona biće gošće na jednoj utakmici Metalca ove sezone.

-Velika je čast kada vam prirede ovakav prijem kakav sam imala u Valjevu. Još je veća čast kada to rade ljudi iz košarke, koji žive za ovaj sport i koji puno ulažu i sebe i sredstva kako bi on bio jači, kvalitetniji i popularniji. Izuzetno sam zadovoljna što ovaj susret označava i početak jedne saradnje, za koju verujem da će u budućnosti kao rezultat imati mnogo devojčica na košarkaškim terenima. Valjevo zaslužuje veliki tim, a ja se nadam da će u skorijoj budućnosti Valjevo imati i jedan veliki ženski tim – rekla je Maljkovićeva.

Maljkovićeva se uskoro vraća u Francusku gde je očekuju pripreme za novu sezonu sa Lionom, u koju se ulazi sa velikim ambicijama.

Author: BJ