Marko Simonović: Momci su željni dokazivanja

Došao je trenutak za velike obračune! Košarkaška reprezentacija Srbije u subotu otvara takmičenje protiv Španije u Berlinu. Naš tim će u nemačkoj prestonici voditi borbu još i sa Italijom, Nemačkom, Turskom i Islandom za mesta koje vode u eliminacione runde, a onda i do medalja.

Jedan od najpouzdanijih i najiskusnijih reprezentativaca Srbije Marko Simonović očekuje uspeh našeg tima, pre svega na osnovu pripremnog perioda.

„Mislim da smo pripremni period odradili sjajno, sa ogromnom željom i energijom. Momci su željni dokazivanja i uspeha, maksimalno motivisano i željno očekujemo prve utakmice na prvenstvu“, kaže Simonović.

On ističe da je Srbija uspela da pronađe svoju igru na pripremama i da se forma iz dana u dan popravljala. Novajlije su se odlično uklopile u sistem i svi pokazuju maksimalnu želju da se bore za grb Srbije.

„Reprezentacija Srbije uvek ima najveće ambicije. Drugi smo na svetu i sigurno da ćemo i na prvenstvu da probamo da napravimo najbolji mogući rezultat. Biće izuzetno teško, pošto je ovo jedno od najjačih kontinentalnih šampionata u poslednjoj deceniji. Ima sjajnih ekipa i mislim da dobar dan pojedinca može dosta da utiče i promeni čitav turnir, a svi znamo kakvih će igrača i ekipa biti“, zaključuje Simonović.

Srbija prvi meč na šampionatu igra u subotu od 18 sati protiv Španije u Berlinu.

Author: SEM