Basket reprezentacija Crne Gore sanja plasman na EP

Podeli:
KSCG

Muška košarkaška 3×3 reprezentacija Crne Gore učestvovaće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, saopšteno je iz Košarkaškog saveza. Turnir je na programu 4. i 5. juna u Rumuniji.

Saopšteno je da će Crnu Goru na međunarodnim takmičenjima ovog leta predstavljati najbolje plasirana basket ekipa 3×3 Kodio, za koju nastupaju Nemanja Gavranić, Vaso Popović, Miloš Jovanović i Marko Anđelić.

Crna Gora se nalazi u grupi sa Poljskom i Severnom Makedonijom. Iz svake od četiri grupe, po dve prvoplasirane reprezentacije prolaze dalje, a učešće na Evropskom prvenstvu će izboriti finalisti kvalifikacija.

Marko Dabanović
KSCG

“U grupi smo sa Poljskom, prvim nosiocem turnira i učesnikom Olimpijskih igara u Tokiju i Severnom Makedonijom, koja je proteklog vikenda osvojila izuzetno jak turnir u Srbiji. Verujem u naš kvalitet i prolaz u četvrtfinale, a onda je sve moguće”, rekao je selektor Marko Dabanović.

Crna Gora će u subotu 4. juna igrati sa Poljskom i Severnom Makedonijom, a zatim sledi, bar se tako nadaju ljubitelji košarke i momci koji će braniti ugled Crne Gore, nokaut faza, koja počinje četvrtfinalnim duelima.

Komentari

Vaš komentar