Batum: Povućiću se posle Olimpijskih igara u Parizu

Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports

Čuveni francuski košarkaš Nikola Batum je govorio za Mundo deportivo o svojoj karijeri, NBA ligi ali i o Olimpijskim igrama koje će se 2026. godine igrati u Parizu.

Francuska ima dobru priliku da se oprosti od plejade sjajnih košarkaša koji su već sada u poznim igračkim godinama, ali sa druge strane imaju nadolazeću zvezdu Viktora Vembanjamu koji bi trebalo da bude prvi pik na Draftu ove godine.

Nikola Batum bi mogao uz Rudija Gobera, Evana Furnijea i Nanada De Koloa da bude stožer reprezentacije koja će imati dobru priliku na svom parketu.

„Vraćamo se, imamo dobar tim, imamo Olimpijske igre kod kuće pred nama. Da vratiću se i povućiću se iz reprezentacije posle Olimpijskih igara. To je sigurno, ali imam još dva leta u kojima imam siguran ugovor u NBA. Dva sjajna leta stižu“, rekao je Batum.

Ovaj koašrkaš Klipersa sada ima 34 godine, a u vreme igara će imati 37. Batum je rekao i da uživa u NBA ligi.

„NBA mi odgovara. Volim ovu ligu i dokle god imam šansu da ostanem iskoristiću tu priliku. U najboljoj sam ligi na svetu, u najboljem timu na svetu i hoću da iskoristim taj poklon“, dodao je Batum.

Za Mundo deportivo je još pričao o tome kako se ponašaju NBA igrači, Kavaju Lenardu, Polu Džordžu, ali i o Svetskom prvenstvu 2014. kada su Francuzi uprkos sjajnoj igri Batuma izgubili u polufinalu od Srbije.

Komentari

Vaš komentar