BiH bolja od Belgije, sprema se za Crnu Goru

Podeli:
FIBA.basketball

Košarkaši Bosne i Hercegovine, posle desetak dana priprema, odigrali su kontrolni meč protiv Belgije, koja je nedavno šokirala Srbiju u kvalifikacijama za Mundobasket. BiH je slavila sa 74:68.

Najefikasniji u sastavu Bosne i Hercegovine, bili su Nurkić sa 18, Halilović i Musa sa po 14 poena. Kod Belgije, raspoloženi za igru u napadu, bili su Obasohan sa 20, Žile i Lekont sa po 11 poena.

fiba.basketball

Podsećanja radi, Bosna i Hercegovina će u kompletnom sastavu odigrati prvi FIBA prozor u glavnoj rundi kvalifikacija za Mundobasker, a rivali Musi, Nurkiću i drugovima, biće Crna Gora u Podgorici, odnosno Francuska u Tuzli.

Uoči prozora koji sledi, Francuska i Litvanija imaju skor 5-1, Crna Gora 4-2, BiH, Mađarska i Češka 3-3, pa je samim tim meč u Podgorici, od ogromnog značaja kada je reč o plasmanu na Svetsko prvenstvo.

Džanan Musa
Nedim Grabovica Xinhua via Guliver

Podsećanja radi, sve tri selekcije će biti učesnici Evropskog šampionata, ali svim selekcijama je u ovom momentu u glavama samo FIBA prozor i borbe za Mundobasket, koje možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar