Bjelica: Nije sve u našim rukama, ali borićemo se

Podeli:
fiba.basketball

Bliži se početak poslednjih FIBA prozora u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Jedan će se igrati u Podgorici, a dilema je ko će se pridružiti Francuskoj i Nemačkoj na šampionatu Starog kontineta.

Velika Britanija je bolja u međusobnom skoru u odnosu na Crnu Goru, a izabranici Boška Radovića imaju za čim da žale jer su na prethodnom turniru u francuskom gradu Pou, propustili meč loptu za plasman na Evropsko prvenstvo u duelu sa Velikom Britanijom.

Ukoliko Britanci pobede Nemačku i Francusku, Crna Gora će ostati bez mesta na šampionatu Evrope, ali očekuje se velika borba, mnogi smatraju da nije objektivno da Britanci ostvare dva trijumfa u glavnom gradu Crne Gore, da će izabranici Boška Radovića u slučaju da pobede Francusku i Nemačku, imati više nego realne izglede da stignu do cilja. Ali, potrebno je pobediti Francusku i Nemačku.

„Nismo u najboljoj situaciji, nije sve u našim rukama. Daleko od toga da nemamo šanse. Idemo iz meča u meč, pratimo ostale utakmice iz naše grupe i nadam se da će se ukazati šansa da izborimo plasman na šampionat Evrope“, rekao je u Milko Bjelica i nastavio:

„Prva prepreka je selekcija Francuske. Protiv pomenutog rivala smo igrali i izgubili na njihovom terenu. Odigrali smo sa dosta oscilacija taj duel. Moramo da budemo maksimalno fokusirani i borbeni, s obzirom da igramo protiv jedne od najboljih selekcija Evrope. Moramo da budemo čvrsti i agresivni u odbrani, moramo da igramo sa mnogo energije u oba pravca, da dođemo u priliku da stignemo do pobede, te da je iskoristimo. Ono što je bitno, svi smo zdravi i spremni za borbu do poslednjih atoma snage“.

Utakmica između Crne Gore i Francuske igre sa 20. februara sa početkom u 20 časova i 45 minuta, dok će meč između Nemačke i Velike Britanije početi u 17 časova. Uoči poslednje dve runde, Francuska ima skor 3-1, Crna Gora i Velika Britanija 2-2, a Nemačka 1-3.

 

Komentari

Vaš komentar