Bobi o Pešićevom dolasku: Da svi budemo profesionalci

Reprezentacija 28. sep. 202118:17 > 19:044 komentara
Podeli:
Imago Sports

Boban Marjanović je govorio na medija dan povodom početka priprema Dalas Meveriksa za novu sezonu o dolasku Karija Pešića na mesto selektora srpske reprezentacije. Centar Mevsa je bio letos u nacionalnom timu koji nije uspeo da se izbori da odlazak na Olimpijske igre.

Boban Marjanović je imao jednu godinu u kojoj je odbio da igra za reprezentaciju. Bilo je to 2016. godine kada nije mogao da bude na kvalifikacionom turniru pa nije pozvani ni na igre u Rio. Iza toga je bio selektorima na raspolaganju kao i 2021. kada Srbija nije otišla na Igre u Tokio.

Sada iz Bobijevih izjava deluje da bi se odazvao na poziv Svetislava Pešića koji je od utorka i zvanično selektor Srbije.

Mislim da je interesantno. Uvek treba da budeš krajnje profesionalan, bilo ko da je trener. Svi znamo ko je Svetislav Pešić i velika je čast što je on trener reprezentacije i naravno da treba svi da budemo profesionalci, da pokažemo spremnost i borbu i da ostavimo srce na terenu„, kaže centar Dalasa Boban Marjanović.

On nije pričao sa Karijem Pešićem o angažmanu u nacionalnom timu, ali ima jasan stav oko nastupa za reprezentaciju.

Nismo se čuli, ali svaka čast što je prihvatio posao selektora. Mislim da je velika stvar, prvo poći ću od nas kao profesionalaca. Mislim da svi treba da budemo spremni i da budemo tu u timu. Da se borimo za našu zemlju. Mislim da je to interesantno i lepo biti u reprezentaciji, i naravno Pešić je veliki trener i profesionalizam je veoma važan kao i ovde„.

Bobija su novinari pitali i za Igora Kokoškova, ali Marjanović kaže da nije sa njim pričao o rastanku sa Košarkaškim savezom Srbije posle nepune dve godine.

Komentari

Vaš komentar